Cele mai bune si cele mai rele nuci pentru sanatatea ta

Ai auzit din toate partile cat de bine este pentru sanatatea ta sa mananci nuci, numai ca nu toate sunt recomandate pentru silueta ta. In plus, exista cateva trucuri de care sa tii cont cand le consumi. 

Cele mai bune nuci 

 
Migdale, fistic, caju - gustari cu putine calorii 
 
Toate nucile, consumate cu moderatie, sunt bune pentru sanatatea ta, gratie continutului de acizi grasi omega 3, proteine si fibre. 
 
Nucile cu cele mai putine calorii sunt migdalele. 23 de migdale inseamna 28 de grame, 160 de calorii, 6 grame de proteine si 14 grame de grasimi. Tot atatea calorii au si 16 bucati de caju (5 grame de proteine, 13 de grasimi) si 49 de bucati de fistic (6 grame de proteine, 13 grame de grasimi). 
 
Alege nucile crude, pentru ca in timpul prajirii, la temperaturi mari, se pierd mare parte din nutrienti. 
 
 
Nucile - cele mai bune pentru inima
 
Sigur, toate nucile sunt bogate in grasimi sanatoase omega 3, dar miezul de nuca este cel mai cel. 14 jumatati contin 185 de calorii, 18 grame de grasimi, 4 grame de proteine si cantitati mari de acid alpha linolenic. In plus, nucile sunt la fel de eficiente ca uleiul de masline pentru a reduce inflamatiile din artere dupa o masa bogata in grasimi. 
 
Arahidele, cele mai bune pentru creier
 
Arahidele sunt bogate in acid folic, un mineral esential pentru dezvoltarea creierului, si sunt excelente pentru vegetarieni si femei insarcinate, care au nevoie de acest acid pentru a-si proteja copiii nenascuti de malformatii congenitale. 28 de nuci contin 170 de calorii, 7 grame de proteine si 14 grame de grasimi. 
 

Cele mai proaste nuci pentru dieta ta 

 
Aceste nuci sunt la fel de sanatoase ca cele de mai sus, doar ca daca le mananci cu pumnul s-ar putea sa regreti amarnic. Sunt foarte bogate in grasimi, deci si in calorii. 
 
10 nuci de macadamia cantaresc 28 de grame si inseamna 2 grame de proteine si 21 de grame de grasimi, iar 20 de nuci pecan cantaresc tot atat si au 3 grame de proteine si 20 de grame de grasimi. De notat: fiecare nuca in parte are 200 de calorii!
Tags:
nuci
alune
omega 3
migdale
fistic
macadamia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare