Cele mai bune sucuri naturale pentru cresterea imunitatii

Secrete 20.05.2016 Livia Caled
Racesti repede, nu prea te simti in forma si obosesti chiar si cand urci 2 etaje? Sedentarismul, stresul, excesul de zahar si grasimi, prea multe emotii negative, kilogramele in plus, stilul de viata haotic si lipsa somnului sunt doar cateva din cauzele care duc la scaderea imunitatii, transformandu-te intr-o persoana sensibila la boli, sleita de energie si apatica. 

Din fericire, imunitatea, daca nu e scazuta din cauze medicale, poate fi crescuta prin corectarea stilului de viata. Care sunt cele mai simple lucruri de facut?
 
1. Dormi 8 ore pe noapte.
2. Fa miscare cel putin 30 de minute pe zi.
3. Consuma multe fructe si legume.
4. Incearca sa te stresezi mai putin.
5. Razi mai mult.
6. Renunta la dulciuri.
7. Bea multa apa.
8. Ia vitamine.
9. Consuma multe iaurturi cu fructe goji.
10. Bea sucuri care contin multe vitamine si minerale.
11. Consuma mult usturoi.
12. Nu uita sa introduci in dieta ta cat mai mult ghimbir.
13. Mananca cat mai multe alimente verzi.
14. Bea ceai verde cu lamaie.
15. Consuma cat mai des citrice.
16. Consuma mai putin alcool.
17. Fumeaza mai putin sau, daca poti, renunta complet la acest obicei.
18. Plimba-te mult in aer liber.
 
Iata mai jos cateva retete de sucuri naturale care iti vor intari imunitatea si iti vor reda energia pierduta:
 
Limonada cu ghimbir si miere
Prepara-ti in fiecare zi un pahar de limonada cu ghimbir, indulcita cu miere, si vei avea o imunitate de fier. Lamaile sunt bogate in vitamina C, mierea are proprietati antibacteriene, iar ghimbirul are atatea proprietati benefice, incat este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. 
 
Suc de telina, morcov, lamaie si ghimbir
Pentru acest suc ai nevoie de cativa morcovi, o bucatica de ghimbir, sucul de la o jumatate de lamaie si o mana de frunze de telina. Amesteca-le bine si adauga apa daca ti se pare prea concentrat.
 
Suc din fructe goji, portocale, ghimbir si turmeric
Pentru acest suc ai nevoie de o ceasca mica de fructe goji, 2 portocale, o jumatate de lingurita de turmeric, o bucatica de ghimbir si o ceasca de gheata. Amesteca-le bine cu blenderul si adauga apa daca mai e cazul. 
 
Suc cu lamaie, portocale si ghimbir
Pentru acest suc ai nevoie de 2 lamai, 4 portocale si o bucatica de ghimbir data pe razatoare. Ghimbirul face minuni pentru sanatate, el incetineste dezvoltarea tumorilor canceroase si protejeaza organismul de raceala si gripa prin intarirea considerabila a sistemului imunitar.
 
 
Suc de portocale, ghimbir si avocado
Pune in blender 2 portocale, putin ghimbir proaspat, un sfert de avocado, curatat de coaja, cateva frunze de salata verde si o ceasca de cuburi de gheata. Adauga apa.
 
Suc cu sfecla rosie si fructe goji
Amesteca cu blenderul o sfecla rosie, o lingura de fructe goji, o ceasca de fructe de padure congelate, o rodie, o jumatate de mar. Adauga apa pana cand simti ca ai ajuns la gustul potrivit pentru tine.
 
Suc de verdeturi
Amesteca cu blenderul o mana de frunze de telina, una de spanac, o legatura de patrunjel, un mar, sucul de la o lamaie, un castravete si o cana de cuburi de gheata. Adauga apa daca vrei ca sucul sa fie mai diluat.
 
Suc cu piper cayenne, lamaie si miere
Amesteca intr-un pahar mare o jumatate de lingurita de piper cayenne (piper rosu) cu 4 linguri de suc de lamaie. Umple paharul cu apa, adauga o lingurita de lamaie si amesteca bine. 
 
Suc cu morcov, portocala si ghimbir
Acesta este un suc foarte simplu de facut si este iubit si de copii. Amesteca cu blenderul cativa morcovi, 2-3 portocale, o bucatica de ghimbir si putina gheata. 
 
Cele mai eficiente ingrediente pentru prepararea sucurilor care intaresc imunitatea sunt lamaile, portocalele, grepfruitul, mandarinele, ghimbirul, fructele goji, sfecla rosie, telina, ardeiul iute, mierea, legumele verzi (salata verde, spanacul, varza, broccoli, varza de Bruxelles, varza kale, telina, patrunjel) si bananele. 
 

 

Tags:
sucuri naturale imunitate
intarirea imunitatii
imunitate
sucuri
bauturi
piper cayenne
telina
ghimbir
lamaie
portocale
retete sucuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Calishop
    1. Calishop 21.05.2016 07:43

    Inca o solutie pe langa cele enumerate in acest articol bine sintetizat ar fi sucul de Noni, care este un produs energizant si tonifiant, ce scade febra - indiferent de cauza acesteia, regleaza tensiunea arteriala si somnul, creaza o stare de buna dispozitie, intareste sistemul imunitar, si lucru deloc de neglijat este adaptogen. http://calivita.tuningland.ro/produse/201-organic-noni-sirop.html

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare