Cele mai frecvente accidente care apar la sala

E drept ca te duci la sala pentru a-ti face bine si pentru a avea grija de sanatatea ta, dar exista situatii in care, din anumite cauze, iti poti face mai mult rau. Daca nu-ti incalzesti bine muschii, nu te hidratezi corespunzator, faci exercitii mult prea solicitante sau lucrezi haotic, fara o ordine clara, s-ar putea sa suferi accidentarile de mai jos. 

Dureri musculare 
 
Febra musculara este cea mai usoara durere pe care o poti suferi in urma solicitarii muschilor. Daca nu faci incalzire inainte de antrenament, te poti alege cu contracturi, iar daca nu faci stretching dupa sala, vei face cunostinta cu contracturile. In cel mai rau caz, poti suferi chiar de rupturi ale muschilor, tot din cauza lipsei unei incalziri prealabile. 
 
Luxatii 
 
In urma suprasolicitarii articulatiilor, in mod special ale celor de la genunchi, glezne si maini, poti suferi luxatii care iti vor provoca dureri severe, umflaturi locale si chiar imposibilitatea de a folosi membrul afectat. Daca vrei sa nu ai parte de asa ceva, incalzeste-te foarte bine inainte de orice antrenament. 
 
 
Entorse 
 
Acestea sunt intinderi, indoiri sau rasuciri fortate ale ligamentelor articulare din zona gleznelor, a incheieturii mainilor, a genunchilor sau a labei piciorului. Entorsa apare atunci cand are loc o suprasolicitare sau o miscare gresita (calci stramb, aterizezi gresit). 
 
Vanatai 
 
Acestea sunt atat de intalnite la sala, incat nici n-ar trebui sa le trecem la categoria "accidentari". Vanataile sunt hemoragii subcutanate, dar care sunt total inofensive pentru sanatate. 
 
Tendinite
 
Tendinitele sunt accidente de tendon sau de muschi. Pentru a le evita, trebuie sa-ti maresti forta musculara inainte de a incepe sa faci exercitii mai grele. 
 
In cazul in care suferiti un accident la sala, puteti pune comprese cu gheata sau puteti aplica imediat un gel pe baza de diclofenac. Acesta din urma este absorbit rapid in piele si va atenua instant durerile.
Tags:
accidente
sala
sport
intinderi
dureri
luxatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare