Cea mai buna alegere pe care o poti face pentru micul dejun este ovazul. Iti confera energie, grad mare de satietate care se mentine ore bune si iti stimuleaza metabolismul si tractul intestinal. Daca stii ca te-ai pus la somn destul de balonat, afla ca ovazul te scapa instant de aceasta problema dimineata gratie aportului mare de fibre digestive de cea mai buna calitate. Partea si mai buna este ca nu ai nevoie de o cantitate mare de fulgi ca sa te saturi, iar o punga mare de ovaz costa foarte putin in orice magazin ai merge. Ovazul mai este denumit pastila naturala de slabit si pe buna dreptate daca este sa ne gandim la cantitatea pretioasa de fibre, minerale si carbohidrati de buna calitate. Sunt foarte versatili, asadar poti face in fiecare zi o combinatie diferita care sa-ti incante papilele gustative si se pregatesc destul de usor. La prima vedere pare banal ca adaugi putin lapte si ai obtinut micul dejun, dar in cadrul acestui articol vei descoperi ca poti pregati mese in toata regula cu ajutorul fulgilor de ovaz sau poti alege chiar si tarate de ovaz.
Daca esti o persoana ocupata iti poti pregati micul dejun cu o seara inainte. Ovazul este genul de aliment care isi pastreaza gustul chiar si dupa cateva zile, asadar este acel aliment practic care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Iti propunem niste budinci care te vor uimi prin gust, aspect si satietate:
1.Budinca din ovaz si ciocolata
Cine spuen ca deserturile ingrasa? Ei bine, nu si daca prepari acasa un desert cu ingrediente sanatoase. Ai nevoie de:
• 1 cana de fulgi de ovaz – inmuiati in apa 30 de minute
• 1 banana semi-coapta
• 1 lingura de stevie sau miere de albine
• Putina scortisoara pudra
• Jumatate de cana de lapte vegetal
• Jumatate de cana de lapte
• 3 linguri de cacao pudra si 2 linguri de chia
Scurge de apa ovazul si adauga toate ingredientele in blender. Crema obtinuta se lasa la frigider cam 30 de minute.
2.Budinca din ovaz si visine
Ai nevoie de:
• 1 cana de fulgi de ovaz – se lasa 30 de minute la inmuiat
• 3-4 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi
• Jumatate de cana de apa
• 1-2 linguri de cacao pudra
• Putina zeama de lamaie sau lime
• 1 lingura de miere de albine
• 1 cana de visine crude sau gatite la cuptor sau chiar visine de la compot – scoate samburii
Ingredientele se adauga la blender ca in exemplul anterior.
3.Budinca de ovaz cu chia
O budinca care nu se demodeaza niciodata si este perfecta daca o prepari seara si o lasi la frigider peste noapte. Ai nevoie de:
• 1 cana de lapte vegetal (cocos, migdale, etc.)
• 1 cana de fulgi de ovaz
• 3-4 linguri de seminte de chia
• 1 cana de fructe de padure la alegere – le poti zdrobi sau poti decora cu ele
• Zeama de la o lamaie
Ovazul se lasa in lapte la inmuiat impreuna cu chia, se amesteca bine si se decoreaza cu fructe. Un desert racoritor a doua zi dimineata!
4.Budinca crocanta din ovaz si visine
Ai nevoie de o tava inalta de cuptor in care sa adaugi ovaz inmuiat in lapte vegetal pentru 30 de minute, decoreaza cu iaurt grecesc cu putine grasimi, zeama de lamaie, scortisoara pudra si visine proaspete. Pentru un gust si mai bun poti adauga si humus de avocado sau banane coapte ca glazura. Se lasa la cuptor cam 10-15 minute. Se serveste cu un smoothie din fructe sau legume. Vezi
aici 7 smoothieuri din ovaz!
5.Budinca din ovaz si mere
Ai nevoie de:
• 1 cana de ovaz – se lasa in lapte la hidratat 30 de minute
• 1 cana de lapte vegetal
• 1 banana coapta
• 1 mar
• 1 lingura de scortisoara pudra
• Zeama de lamaie
Totul se adauga in blender si apoi se lasa jumatate de ora la frigider ca sa se intareasca.
6.Budinca din ovaz si kefir

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Iata o budinca care contine probiotice, esentiale pentru digestie si tractul intestinal. Ai nevoie de:
• 1 cana de ovaz – se hidrateaza jumatate de ovaz in apa, apoi se scurge de zeama
• 1 cana de kefir
• Jumatate de cana de fructe de padure sau visine zdrobite cu lingura
• Cateva rondele de banane
• 1 lingura de chia