Cele mai inedite retete cu dovleac

Dovleacul este vedeta toamnei si ne aminteste mereu de momentele din copilarie cand mergeam la bunica sa-l coacem pe plita si este piesa de rezistenta in toate petrecerile de Halloween. Desi avem traditii si culturi diferite, trebuie sa recunoastem ca ne place dovleacul si asta pentru ca aduce numai beneficii pentru sanatate si silueta si-l putem gati in moduri inedite.
 

1.Humus cu dovleac

Doar 50 de minute pentru aceasta reteta si ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 grame de dovleac
  • 400 grame de naut fiert si scurs
  • 2 linguri de pasta tahini
  • 1 ardei gras rosu feliat
  • 1 ardei gras verde feliat
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • Zeama de lamaie
  • Cateva picaturi de ulei de masline

 
Dovleacul se curata de seminte, iar pulpa se pune pe folie de aluminiu intr-o tava la cuptor. Acesta sa fie preincalzit la 180 grade Celsius. Pulpa se va pune in alta tava tapetata cu hartie de copt si se coace 45 de minute, dupa care se blenduieste pana se obtine un piure la care poti adauga si restul ingredientelor. Amestecul obtinut se consuma pe feliute de ardei gras.

2.Dovleac copt cu branza Camembert

O reteta mai simpla nici ca se putea. Ai nevoie de putine ingrediente si anume:
  • 1 dovleac mediu sau mare, taiat felii
  • 2 catei de usturoi faramitati
  • Nucsoara rasa
  • 8 crengute de cimbru
  • Cateva picaturi de ulei de masline
  • Rosii cherry
  • 150 grame de branza Camembert, taiata orizontal
  • Sare si piper dupa gust

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius, iar in tava se pun feliile de dovleac, iar peste ele restul ingredientelor, in afara de branza si rosii si lasati la cuptor 1 ora. Apoi puneti branza si rosiile cherry si  tineti la cuptor inca 10 minute.
 

3.Curry de linte si dovleac

Aceasta este o mancare exotica si aromata si nu-ti ia mai mult de 20 de minute sa o prepari. Ai nevoie de:
  • 400 grame de dovleac, decojit si taiat cuburi
  • 1 conserva de linte scursa
  • 1 mar curatat si taiat cuburi
  • 30 de grame de praf de curry
  • 1 ceapa taiata
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 500 ml de zeama de legume
  • Cateva picaturi de ulei de masline
  • Condimente aromatice
  • Sare si piper dupa gust
 
Baza la aceasta reteta este sosul facut din zeama de legume si ceapa calita. Tigaia se preincalzeste ca sa calesti ingredientele pentru sos, dupa care se adauga marul si dovleacul. Iti dai seama ca este gata cand observi ca dovleacul este moale. Apoi se adauga si lintea pentru 5 minute pe foc. Ca sa fie mai consistent poti face si orez cu frunze de menta. Nu uita sa pui compozitia intr-o pita. Incercati si cu alte sosuri light!
 
Pofta buna!
 
Sursa: countryliving.com; delish.com;

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare