Cele mai noi trenduri in fitness

Cu toate eforturile pe care le facem pentru a duce o viata sanatoasa, am inceput sa inventam fel si fel de modalitati prin care sa ne lucram muschii. Asa au luat nastere cele 6 trenduri de mai jos. 

Acestea iti pot provoca rasul, dar merita sa le incerci cu prima ocazie, caci nu se stie cand iti gasesti o noua pasiune. 
 
1. Prancercise
 
Acesta este clar cel mai nou si mai haios mod in care poti sa te mentii in forma. Prancercise este descris ca fiind un mod ritmic si elastic de miscare, asemanatoare cu mersul unui cal si cu o joaca de copii. Video-ul de prezentare a strans 11 milioane de vizualizari, asa ca trebuie sa arunci macar un ochi. 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
2. Alergatul in picioarele goale 
 
Acest trend a luat deja mare amploare in Statele Unite, iar promotorii acestui stil sustin ca alergatul in picioarele goale este mult mai natural si ca te fereste de leziuni. In Romania ar fi mult prea riscant sa testezi asa ceva, asa ca ai face bine daca ai purta macar Vibram Five Fingers, acele incaltari sport cu cinci degete. 
 
3. Parkour
 
In Bucuresti poti sa faci deja cursuri de parkour, adica acel sport extrem care presupune o alergare libera prin oras, catararea pe pereti si pe cladiri si sarirea peste obstacole cum ar fi garduri, banci si cosuri de gunoi. O sedinta costa 25 de lei, dureaza doua ore si iti asigura prezenta unui trainer. 
 
4. Aqua cycling
 
Daca te gandesti ca daca n-ai mai transpira atat la cycling, poate ca lucrurile ar fi mai simple, atunci trebuie sa incerci aqua cycling. Numai ca n-o sa fie mai usor, ci din contra, vei arde 800 de calorii intr-o ora pentru ca va trebui sa impingi apa, dar partea buna este ca te vei racori in acelasi timp. 
 
 
 
Dupa cum ii spune si numele, acest curs inseamna o ora de yoga, insa cursantii, barbati si femei, sunt dezbracati. Nu te gandi la MISA, caci nu se intampla nimic dubios acolo. Din contra, cursul are scopul de a vedea goliciunea altfel decat cu tenta sexuala. Naked yoga a aparut dupa ce un maestru a decis sa-si dea jos hainele pentru ca il strangeau, ii limitau miscarile si nu il lasau sa se exprime. 
 
 
6. Alergatul cu spatele 
 
Oamenii ar face orice numai sa iasa din rutina, asa ca au inceput sa alerge cu spatele. Se pare ca mai multe studii au demonstrat ca acest tip de alergat este mai bland cu articulatiile si este o buna alternativa pentru cei care sufera de „genunchiul alergatorului". Poti sa incerci si tu acest nou trend, numai sa mai alergi cu cineva care sa te anunte de eventualele obstacolele care vin din fata.
Tags:
fitness
sport
trend
naked yoga
aqua cycling
alergat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare