Cele mai recomandate ceaiuri naturale si antiadipoase

Frigul isi intra treptat in drepturi, motiv pentru care sezonul ceaiurilor calde si gustoase a inceput oficial. Dupa cateva ore bune petrecute in frig, un ceai cald este tot ce-ti trebuie, iar daca alegi sa-l consumi dupa o baie fierbinte este si mai bine. Putini stiu insa ca ceaiurile nu sunt bune doar la raceala si gripa pe timpul temperaturilor scazute, ci reprezinta un real ajutor chiar si in curele de slabire. Exista multe ceaiuri naturale si antiadipoase din care putem alege, dar este indicat sa le consumam doar pe cele ce nu presupun riscuri pentru sanatate. Se spune de exemplu ca ceaiul verde ar fi foarte sanatos si asa si este, dar exista persoane carora nu le prieste. Acesta este si motivul pentru care ne-am gandit sa-ti dezvaluim o lista sigura de ceaiuri din care poti alege orice. Toate propunerile de ceaiuri te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta, imbunatatesc digestia, curata colonul si accelereaza metabolismul.
 
Nu te gandi acum ca vei scapa de zeci de kilograme in doar cateva zile sau saptamani doar prin simplul consum de ceaiuri antiadipoase. Desi sunt eficiente, se recomanda si adoptarea unui regim alimentar sanatos si cat mai natural cu putinta. Asta inseamna ca trebuie sa renunti la dulciuri, alcool, prajeli, sucuri carbogazoase, mancare ultraprocesata si mancare de tip fast-food. Dar nu te ingrijora! Exista multe alternative sanatoase si gustoase. Iata cele mai bune ceaiuri antiadipoase:
 

1.Ceaiul de pelin

 
Este un ceai amar, dar tocmai acest aspect stimuleaza secretia biliara, accelerand arderea grasimilor, taind in acels timp pofta excesiva de mancare. Indicat este sa-l consumi cu jumatate de ora inainte de a manca. Dupa ce ai mancat se ia o lingura mica de pelin cu multa apa simpla. Ceaiul se prepara prin infuzie si mentionam ca ajuta si la regenerarea ficatului, organ important in metabolizarea grasimilor din corp.
 
 
 

2.Ceai de ienupar

 
Este un ceai special pentru sistemul digestiv si colon, dar si rinichi. Vei scapa de toate rezidurile si toxinele din corp in timp util, ceea ce va favoriza asimilarea mai usoara a nutrientilor din mancarea sanatoasa pe care o vei consuma la cura de slabire. De asemenea, previne ingrasarea pentru ca impiedica retentia de apa, regleaza apetitul si sistemul hormonal, care in multe cazuri sunt de vina pentru acumularea kilogramelor. O cura se tine maxim o luna.
 
 

3.Ceai de soc

 
Este aromat in mod natural, astfel incat sa nu ai nevoie de zahar sau alti indulcitori si te ajuta sa obtii o slabire prin eliminarea rapida a toxinelor din corp. Este un bun diuretic si se consuma tot 4-5 cani pe zi prin infuzare. Merge perfect cu zeama de lime.
 
 

4.Ceai de papadie

 
Multe persoane se plang de anumite zone cu probleme, deci iata ca nu toata lumea de ingrasa per total. Papadia este solutia pentru a zdrobi grasimea subcutanata. Vezi aici 5 salate Tabbouleh care te scapa de burta!
 
 

5.Ceai de fructe goji berry

 
Gasesti la plafar acest ceai sau poti cumpara fructele direct si apoi sa le pui la uscat. Ceaiul este foarte gustos si antioxidantii puternici ajuta la eliminarea grasimilor si stimularea metabolismului. Plus de asta, tii si cancerul la distanta.
 
 

6.Ceai de ghimbir

 
Ai nevoie de bucati potrivit de mari de ghimbir. Acesta se fierbe, iar zeama se consuma calda cu zeama de lamaie. Gustul usor picant al ghimbirului da efect de termogeneza, deci tesutul adipos va disparea in scurt timp.
 
 

7.Ceai de slabit din seminte de chia

 
Ai nevoie de 3-4 linguri mari de seminte care se fierb pana cand apa capata o textura usor gelatinoasa. Ceaiul trebuie consumat imediat pentru beneficiile pe care le ofera pentru digestie si slabire.
 
 

8.Ceai alb

 
Este un ceai neprocesat si asta pentru ca se usuca la soare. Este foarte eficient la topirea grasimilor si la prevenirea ingrasarii.
 
 

9.Ceai din seminte de in 

 
Nu este nevoie sa fie macinate pentru a aduce rezultatele dorite pentru digestie. Secretul este sa fierbi bine semintele si vei vedea ca slabirea nu este imposibila.
 
 

10.Ceai de telina

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Poti slabi si 5 kilograme in doar cateva zile cu acest ceai. Legumele nu dau niciodata gres in cura de slabire. Poti consuma salate din varza cruda si telina rasa si morcov, dar iata ca ajuta la slabire si sub forma de ceai. Ai nevoie de tije de telina pe care sa le dai in clocot. Adauga si zeama de lamaie si ghimbir ras.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
ceaiuri antiadipoase
ceaiuri naturale antiadipoase
cele mai recomandate ceaiuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare