Cele mai sanatoase mancaruri de vara pentru cina – minim de calorii

Stil culinar 03.06.2019 dietetik
Alegerea mancarii pentru cina este o provocare pentru orice persoana si asta pentru ca digestia este incetinita la fel ca si metabolismul. Plus de asta, exista multe controverse in ceea ce priveste masa de seara si anume ca nu trebuie luata dupa ora 18:00. Dar ce faci daca fix atunci ajungi acasa de la munca si iti este atat de foame incat ai manca orice? Noi credem ca daca alegi mancarurile potrivite, poti lua cina atunci cand poti tu sau ti se face foame. Trebuie sa recunoastem ca dupa o zi lunga si plina de activitati nu prea avem chef de petrecut mult timp in bucatarie, asa ca ne-am gandit sa-ti propunem cele mai rapide si potrivite mancaruri pentru seara. Doar cateva minute si ai o cina fabuloasa exact asa cum meriti!  Nu este indicat deloc sa te culci cu stomacul gol si asta pentru ca nu vei avea parte de un somn linistit, iar a doua zi vei simti nevoia sa mananci mult prea mult pentru a compensa lipsa ultimei mese.
 
Poate te gandesti acum ca seara poti consuma doar salatele specifice garniturilor care nu tin loc de foame prea mult, dar te inseli! O salata poate fi consistenta daca contine alimente-cheie si exact asta vei descoperi in randurile urmatoare, dar si alte bunatati:
 
1.Supa limpede cu ciuperci
 
Va fi o supa cu galuste, dar vor predomina jumatatile de ciuperci champignon. Mai poti adauga morcovi, patrunjel, leurda, leustean, morcovi, telina, frunze de salata si condimente precum curry sau turmeric si piper. Reteta pentru supa de galuste aici!
 
 
 
2.Tocanita de ciuperci cu spanac
 
Ai nevoie de 2 cani de jumatati de ciuperci, 1 cana de spanac, 2 rosii medii sau 7-8 rosii cherry, ceapa verde, patrunjel, marar si ardei gras rosu.
 
 
3.Salata Capresse din broccoli
 
Ingrediente:
 
  • 1 capatina de broccoli fieti
  • 2-3 rosii medii
  • 3-4 linguri de branza feta faramitata sau mozarella
  • Zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
 
 
 
 
4.Paste vegetale
 
Ai nevoie doar de un aparat care taie in spirala si pe care il gasesti de cumparat in magazinele cu ustensile pentru bucatarie. Poti taia in spirala legume precum castraveti, morcovi, dovlecei, avocado. Practiv vei consuma paste vegetale. Poti decora cu ingrediente precum:
 
  • Rosii cherry
  • Ridiche
  • 2-3 linguri de fasole neagra sau rosie – la conserva
  • Jumatate de conserva de porumb
  • Verdeturi faramitate la alegere (spanac, varza kale, frunze de salata, rucola, etc.)
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Cativa fulgi de chilli
  • Branza feta sau branza de vaci
  • Patrunjel proaspat sau uscat
 
 
5.Salata capresse
 
Este o salata de origine italiana. Ingrediente:
 
  • Mai multe rosii taiate marunt (de diferite soiuri si culori) - rosii mai verzi, galbene, rosii, portocalii, rosii cherry
  • Patrunjel
  • Zeama de lamaie
  • 1-2 catei de usturoi tocati sau usturoi pudra
  • Marar
  • Varza kale faramitata
  • 1 avocado mic si semi-copt
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute fara samburi si taiat marunt
  • Branza feta sau branza de vaci
  • Sare si piper dupa gust
 
 
6.Salata de cartofi cu rosii
 
.Ai nevoie de:
 
  • 2-3 cartofi medii sau 6-7 cartofi noi – se rumenesc la grill sau la cuptor
  • 7-8 rosii cherry
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de leustean
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 1 lingura de otet
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
 
 
7.Salata bulgareasca cu piept de pui la grill sau fiert
 
Ingrediente:
 
  • 3-4 rosii medii
  • 3-4 castraveti
  • 2 cepe rosii medii
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2-3 legaturi de patrunjel
  • 2 bucati de branza cu verdeturi
  • Zeama de lamaie
  • 1 cana de piept de pui cuburi sau fasii
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
 
 
8.Salata de porumb in stil mexican
 
 
Ai nevoie de:
 
  • 1-2 conserve de porumb – depinde ce cantitate de salata vrei
  • 2-3 rosii medii
  • 2-3 legaturi de patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Cateva frunze de salata
  • 2-3 linguri de branzica de vaci
 
 

 

Tags:
mancaruri de vara
mancaruri pentru cina
mancaruri minim de calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare