Cele mai simple exercitii de slabit din sezut - efecte uimitoare si oricine le poate executa

Fitness 09.08.2018 dietetik
Nu mai poti folosi ca scuza lipsa timpului pentru a executa cateva exercitii fizice si asta pentru ca exista foarte multe exercitii eficiente ce pot fi facute din sezut acasa sau chiar la locul de munca. De asemenea, nu oricine are conditie fizica pentru exercitii, iar acestea au fost gandite pentru orice persoana indiferent de varsta. Avantajele sunt multe dupa cum iti poti da seama, dar mai adauga si faptul ca exercitiile te ajuta sa arzi grasimea subcutanata, sa-ti cresti conditia fizica, nu obosesti deloc si tii la distanta bolile de inima. Acest ultim aspect este posibil tocmai pentru ca exercitiile sunt in mare parte cardio, deci iti accelereaza bataile inimii, accelerand rata metabolica a corpului. Poti spune adio grasimii la orice varsta!
 
Am spus deja ca exercitiile se executa din sezut, dar asta nu inseamna ca vei putea lucra doar o singura parte a corpului. Dimpotriva, vei fi suprins. Orice grupa de muschi va putea fi lucrata in cel mai comod mod cu putinta. Daca nu crezi nu-ti ramane decat sa testezi si te vei convinge de rezultate. Iata despre ce exercitii este vorba:
 
1.Miscari laterale si circulare ale bratelor
 
Poti sta la marginea patului, in fotoliu sau pe un  scaun cu spatar sau fara. Ideea este sa ai spatele drept ca sa-ti poti misca corect bratele. Ele trebuie sa stea in lateral spre spate, iar cu ele sa faci miscari circulare fara a le schimba pozitia. Se executa timp de 30-60 de secunde. Poti alterna directiile asa cum vrei.
 
 
2.Ridicari de picior si rotiri de trunchi
 
Este mult mai usor decat suna. Alege un picior pe care sa-l ridici in fata, tine bratele incrucisate la piept si roteste trunchiul pe partea cu piciorul ales. Vei proceda invers pe celalalt picior. Se executa de 20 de ori pe fiecare parte si sa stii ca vei arde multe calorii.
 
 
 
3.Sarituri de pe loc
 
Nu oricine poate sari din picioare ca sa faca cardio si asta pentru ca iti trebuie o conditie fizica buna si articulatii elastice si nedureroase. Solutia este sa stai in sezut si sa departezi in acelasi timp atat bratele cat si picioarele in lateral cat poti de mult. Bratele se ridica, iar picioarele se duc in fata. Sunt necesare 30 de repetari.
 
 
4.Fandari din sezut
 
Pare imposibil? Ei bine, nu este. Stai in sezut cu picioarele departate si alege-ti un picior spre care sa te apleci, iar celalalt sa fie dus in lateral. Te vei folosi de mana opusa piciorului ca sa te apleci si sa atingi varfurile. Vei proceda la fel pe fiecare parte stanga-dreapta sau dreapta-stanga. Sunt necesare 30 de repetari.
 
 
5.Exercitii pentru brate si abdomen din sezut
 
Bratele trebuie sa stea ridicate si in dreptul urechilor ca si cum ti-ai prinde capul, iar picioarele se ridica pe rand, incercand sa atingi genunchiul cu cotul opus fata de piciorul ales. Ar fi cotul stang-piciorul drept si tot asa. Ai grija sa incordezi abdomenul cat executi exercitiul. Se fac 30 de repetari stanga-dreapta.
 
 
6.Saritul corzii din sezut
 
Pare imposibil si acest lucru, dar te vei convinge ca nu. Trebuie doar sa stai in sezut si sa tii bratele ca si cum ai avea in mana o coarda si ai grija sa iti misti gleznele in acelasi ritm cu bratele. Trebuie sa-ti imaginezi ca sari coarda ca sa-ti iasa exercitiul. Este un exerciitu saltaret si se executa 30-60 de secunde.
 
 
7.Alergare din sezut
 
Imagineaza-ti ca alergi prin casa sau prin parc doar ca din sezut. Misca-ti bratele si picioarele in acel ritm sus-jos concomitent. Picioarele vor fi putin mai in fata spre deosebire de exercitiul anterior si se executa 30-60 de secunde.
 
 
Un alt avantaj al acestor exercitii este ca le poti face pe toate sau poti alege cateva care iti plac in mod deosebit. Cert este ca toate lucreaza in acelasi mod, adica iti accelereaza ritmul cardiac ca sa poti arde calorii si sa slabesti per ansamblu. De asemenea, este de ajuns sa le executi de 2-3 ori pe saptamana si nu zilnic ca in cazul altor exercitii care sunt speciale pentru a tonifia masa musculara. In timp te vei obisnui cu aceste exercitii cardio si vei ajunge sa le indragesti.
 

 

Tags:
exercitii de slabit
exercitii din sezut
exercitii simple de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Zumba fitness, o noua atitudine Fitness

    Zumba fitness, o noua atitudine

    02.08.2010

    Inventat in America Latina,  Zumba combina perfect miscarile de dans cu buna dispozitie. Aceasta noua tehnica de fitness vine din Columbia si a fost perfectionata de profesorul de dans Alberto...

    mai mult
  • Aguagym Fitness

    Aguagym

    07.07.2010

     Practicat de doua-trei ori pe saptamana, acest tip de gimnastica are ca avantaj arderea unui surplus de calorii datorita luptei impotriva rezistentei apei si totodata tonifierea...

    mai mult
  • 5 exercitii de facut oriunde! Fitness

    5 exercitii de facut oriunde!

    07.07.2010

    Fie ca esti in vacanta sau cine stiu pe unde in deplasare de serviciu, poti improviza o sesiune de exercitii cardio: fie o plimbare, o alergare usoara (sau chiar cativa kilometri daca te tin...

    mai mult
  • Barbate, da burta jos! Motivatie

    Barbate, da burta jos!

    11.05.2010

    Daca iarna am tolerat burtile ascunse pe sub tricourile din ce in ce mai largi, special alese ca sa estompeze creatura pe care o acopera, acum punem piciorul in prag. E cazul sa renunti la burta,...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare