Chec cu morcovi, lamaie si nuci
Nu stiu voi cum sunteti, dar eu sunt innebunita dupa chec si l-as manca in cantitati industriale daca nu m-as gandi si la silueta. Spre deosebire de cozonac care are vreo 500 de calorii la 100 de grame, checul sta mai bine la acest capitol, el poate avea doar 250 de calorii la 100 de grame daca il prepari cu ingrediente mai putin calorice.
Iata o reteta buna de chec, cu morcovi, lamaie si nuci:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ingrediente:
- 3 morcovi curatati de coaja si dati pe razatoare;
- 250 g faina;
- 150 g zahar brun;
- 3 oua;
- o mana de nuci maruntite;
- o mana de stafide;
- o lingura de rom;
- 120 ml ulei;
- un varf de lingurita de nucsoara praf;
- o lingura de coaja rasa de lamaie;
- zeama de la jumatate de lamaie;
- o lingurita esenta vanilie;
- o lingurita praf de copt;
- un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul.
2. Amesteca intr-un vas zaharul, faina, nucsoara, praful de copt si sarea.
3. Adauga uleiul, vanilia, ouale, morcovii dati pe razatoare, coaja si sucul de lamaie.
4. Pune amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, toarna compozitia, presara nucile si stafidele. Lasa checul sa se faca vreo 30 de minute. Ca sa stii sigur daca s-a facut, incearca-l cu o scobitoare. Daca ramane compozitie pe scobitoare, inseamna ca trebuie sa-l mai lasi 5-10 minute.
Pofta buna!
Citeste si Chec cu lamaie.