Chec cu vin rosu si ciocolata

Checul cu vin rosu este o solutie excelenta. Intruneste toate conditiile. Se face repede, fara complicatii inutile, are un gust special, care il face un desert potrivit pentru masa de Anul Nou, mai ales daca folosesti si trucurile pentru a-l pune in valoare, iar in ceea ce priveste caloriile, se poate spune ca nu depaseste nicio limita.

Ca sa-l prepari ai nevoie de 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, 150 de grame de zahar, trei oua mari, 100 de grame de ciocolata neagra, esenta de vanilie, o lingurita rasa de scortisoara, 100 de mililitri de vin rosu dulce sau demisec, un plic de praf de copt, o lingura de cacao. Ingredientele sunt pentru o tava clasica de chec, dar le poti multiplica foarte usor. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prepararea este foarte simpla. Freaca spuma ouale intregi cu zaharul pana rezulta o crema fina, iar zaharul se topeste complet. Amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si scortisoara si adauga totul, incet, in crema de oua. Amesteca bine. Pune untul la topt si cand este lichid (dar cat de cat racorit), adauga-l in compozitie, amestecand incet. Rade ciocolata, prin razatoarea fina si adauga-o in compozitie. La final pune vinul. Amesteca bine si pune compozitia in tava pentru copt, unsa in prealabil cu putin unt si tapetata cu faina.

Coace checul la foc potrivit, in cuptorul incins, in prealabil, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de minute lasa focul mai mic. Scoate prajitura din tava, numai cand este rece.

 Serveste feliile de chec cu vin rosu pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata sau frisca cu scortisoara.

Este foarte gustos.

Tags:
Anul Nou
Revelion
retete rapide
dulciuri rapide
calorii
vin rosu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare