Cheesecake fara foc si fara oua

Poate vrei sa mananci raw si sanatos sau poate doar vrei sa faci ceva dulce fara prea multe batai de cap. Oricum ar fi, tot trebuie sa incerci reteta asta. 

 
Ingrediente pentru blat 
  • 260 de grame de biscuiti digestivi 
  • 4 linguri de unt 
  • jumatate de lingurita de scortisoara
Ingrediente pentru crema 
  • 500 de grame de iaurt grecesc 
  • 1 cana de branza ricotta
  • 80 de grame de branza grasa (optional)
  • 1 pachetel de gelatina de capsuni (sau orice alta aroma iti place)
  • 1/4 cana de apa fierbinte
  • 1 lingurita de esenta de vanilie 
  • jumatate de lingurita de esenta de vanilie
  • 1/3 cana de zahar
Amesteca biscuitii intr-un robot de bucatarie pana cand sunt macinati bine. Incorporeaza scortisoara si untul topit. Asaza aluatul intr-o forma de tarta si preseaza bine. Tine la frigider pana cand e gata crema. 
 
Amesteca apa fierbinte cu gelatina intr-un bol mic, timp de doua minute, pana cand se dizolva complet. 
 
In blender, amesteca iaurtul, ricotta, vanilia, esenta de lamaie, zaharul si branza grasa. Adauga usor si gelatina dizolvata si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. 
 
Imprastie crema peste blat, acopera cu o folie si tine la frigider intre 6 si 8 ore. Serveste cu gem sau dulceata. 
 
 
Tags:
cheesecake
prajitura
branza
oua
foc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare