Cheesecake japonez - cel mai popular desert din doar 3 ingrediente. Il poti face si tu!

In ultima vreme, cele mai populare deserturi sunt cele care arata deosebit si se prepara din putine ingrediente. Un desert foarte popular este cheesecake-ul japonez care se face doar din 3 ingrediente, daca iti vine sa crezi. Aspectul este unul atat de sofisticat, incat da impresia ca s-a muncit foarte mult la el. Si sa-ti mai divulg ceva! Are un gust excelent.
 
Cheesecake-ul japonez poate fi facut de oricine, fara a avea talent in bucatarie. Ingredientele sunt accesibile ca pret si se prepara in doar 15 minute, iar gatirea in 45 de minute. Desertul a inceput sa fie nelipsit de pe mesele iubitorilor de dulciuri din intreaga lume si poate fi intalnit chiar si in restaurantele elegante din afara.
 

Cum se prepara Cheesecake-ul japonez?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Dupa cum sugereaza si numele, este vorba despre o prajitura cu aspect de tort, care are ca ingredient de baza branza. Iata mai jos care sunt ingredientele necesare:
 
 
  • 120 grame de branza nesarata sau crema de branza
  • 3 oua de casa proaspete
  • 120 grame de ciocolata alba ( ca sa fie de aceiasi culoare cu branza)
  • Fulgi de migdale  pentru decorare – optional
  • Zahar vanilat – optional ( sau poti folosi sirop de artar, pentru ca este unul dintre cei mai sanatosi indulcitori naturali)
 
 
Tortul se face destul de usor, doar ca trebuie sa respecti cu strictete pasii:
 
 
1.La desert vom avea nevoie atat de albusuri cat si de galbenusuri, doar ca se separa si se lucreaza separat cu ele. Albusurile se tin 10-15 minute la frigider, iar galbenusurile intr-un bol la temperatura camerei pentru cateva minute.
 
2.Ai grija sa preincalzesti cuptorul la 170 de grade Celsius.
 
3.A venit randul ciocolatei albe. Aceasta trebuie topita, dar ai grija sa o amesteci continuu in oala sau tigaie.
 
4.Se adauga branza sau crema de branza peste ciocolata alba topita.
 
5.Se adauga galbenusurile peste branza si ciocolata topita.
 
6.Scoate de la frigider albusurile, iar o parte din ele ( o treime)  bate-le cu mixer-ul ca sa obtii o spuma. Aceasta o vei turna peste amestecul pregatit anterior, dar ai grija sa amesteci bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Urmatorul pas este sa adaugi si albusurile ramase, dar amesteca bine.
 
7.Ai nevoie de un vas mai mic termorezistent, o tava mare de cuptor si hartie de copt. Vasul termorezistent se unge cu ulei de masline si se aseaza hartia de copt, se toarna in el amestecul nostru si se aseaza cu totul in tava de cuptor in care punem apa.
 
8.Cuptorul va fi incalzit la diverse temperaturi si anume primele 15 minute la 170 grade Celsius, urmatoarele 15 minute la 160 de grade Celsius, dupa care se inchide, dar se mai lasa vasul in cuptor pentru inca 15 minute.
 
9.Cand expira timpul, vasul se scoate si se lasa la temperatura camerei sau se tine la frigider pana se intareste putin, iar apoi il putem orna cu ingredientele dorite. Daca tii la silueta, ai grija sa folosesti ingrediente sanatoase.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa: geniuskitchen.com;

 

Tags:
cheesecake japonez
desert
ingrediente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare