Cheesecake

Ingrediente pentru blat:


•    300gr biscuiti simpli
•    100gr unt topit

Procesam biscuitii in robot pana obtinem un praf fin. Amestecam cu untul topit pana obtinem o compozitie care se poate modela in maini.
Cel mai usor este sa folositi o forma de tort cu margini detasabile. Pe fundul formei, presam cu mana compozitia de biscuiti pana acopera uniform baza formei. O dam la frigider pentru cel putin 2 ore (e bine sa-l lasati peste noapte).

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 



Ingrediente pentru crema:


•    200ml frisca lichida
•    1 pliculet gelatina
•    1 plic budinca de vanilie
•    500gr branza de vaci
•    100 gr zahar tos
•    125ml lapte
•    1 esenta de vanilie

Punem din timp branza la scurs. O amestecam cu mixerul cu laptele, zaharul si vanilia. Mixam bine pana devine cremoasa. Adaugam in ea praful de budinca si amestecam din nou.

 

 

In 2-3 linguri de apa punem gelatina la inmuiat; cand se umfla un pic o topim la foc mic fara sa o lasam sa fiarba.
Batem frisca separat si o incorporam cu o spatula in amestecul de branza. Turnam peste crema si gelatina topita, omogenizam si turnam crema peste blat. Nivelam si o dam la frigider pentru minim o ora.


Ingrediente pentru jeleu


•    un kg de cirese de la congelator
•    1 plic de budinca de vanilie
•    1 lingurita coaja de portocala
•    1 lingura de zahar tos

Desigur, puteti folosi cam orice fructe doriti. Eu am avut niste cirese congelate anul trecut cu care nu prea stiam ce sa fac. Le-am lasat la dezghetat, le-am scos samburii si le-am pus in blender. Au iesit cam 500ml de suc de cirese cu pulpa destul de acrisor.
Punem pe foc sucul de cirese impreuna cu coaja de portocala. Oprim din acest suc cam 50 ml pentru a amesteca cu praful de budinca pana se omogenizeaza.

 

 

Apoi adaugam pe foc la restul de suc. Amestecam cu atentie pentru a nu face cocoloase si fierbem pana se incheaga budinca. Oprim focul si o racorim 2-3 minute, amestecand continuu pentru a nu se face pojghita. Turnam totul peste compozitia de branza si nivelam.

Se tine la frigider cel putin o zi inainte de servire. Cu cat sta mai mult cu atat va fi mai gustoasa. Inainte de servire, detasam marginile formei de tort si feliem frumos.

S-aveti pofta!

 



 

Tags:
prajitura cu branza
reteta desert
jeleu
niscuiti
unt
frisca
gelatina
vanilie
branza
lapte
vanilie
portocala
cirese
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • mada
    1. mada 03.04.2010 13:22

    delicios :

  • Vizitator
    2. Vizitator 02.06.2010 16:43

    Praf de budinca ?....de care?....nu trebuie fiarta?

  • diana
    3. diana 21.06.2010 20:42

    Eu am folosit budinca de vanilie. Se adagua mai mult pentru amidon si zahar - ajuta la inchegarea compozitiei de branza. Scuze pt intarzierea raspunsului.

  • Vizitator
    4. Vizitator 07.01.2011 11:07

    merci mult! daca mai stiti careva retete de cheesecake, rog sa le scrieti, chiar sunt delicioase! MERCI MULT!

  • Damian Ema
    5. Damian Ema 06.12.2011 16:13

    E delicioasa!! Am facut-o si eu si o voi mai repeta de Craciun...eu am facut-o cu visine,e interesanta combinatia dulce-acrisor!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare