Chez Chef Mazilique

Dietetik: Chez Mazilique si-a schimbat putin look-ul, s-a transformat in Chef  Mazilique. De unde a venit schimbarea?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cristina Mazilu: Schimbarea n-a avut nicio strategie în spate, ci a fost o joaca alaturi de doi dintre prietenii mei. Mie îmi placea ?i logoul anterior, cel cu un cupcake r?sturnat ?i turtit – reflecta foarte bine nepriceperea ?i amatorismul meu într-alte g?titului J Îl f?cusem singura atunci când am deschis blogul Chez Mazilique. Cel nou e facut cu ajutorul a doi prieteni – Cristina Papacu de la Kitten care a facut logo-ul, ?i Bogdan Zarchievici, de la Creative Media Agency , care s-a jucat cu tagline-ul Chez Mazilique, transformându-l în Chef... E mai mult o gluma, sa nu o luam prea-n serios :-D

 

 

Dietetik: Esti jurnalist ziua si supergospo cu laptop si dslr noaptea. Cand ai timp de toate daca alergi si ziua si noaptea pe la tot felul de evenimente?

 

 

Cristina Mazilu: Ani de zile am crezut ca nu am timp. Dar de fapt, atunci cand esti motivat, reusesti sa gasesti sau sa-ti faci timp. Iar pe mine ma motiveaza prietenii mei, cu care impart tot ce gatesc. E o pasiune destul de egocentrica, fiindc? sunt alimentat? de reac?iile ?i încuraj?rile lor. A win-win situation :-D.

 

 

D: Gustul vine mancand. Pasiunea pentru gatit la fel?

 

Cristina Mazilu: Da, clar.

 

 

D: De cand a inceput acest cooking frenzy si care e feed-back-ul?

 

 

Cristina Mazilu: A început undeva prin martie. Înainte g?team cam de doua ori pe an - pui la cuptor undeva între Cr?ciun ?i Revelion ?i un castron de penne arrabiata prim?vara. ?i mi se p?rea c? mutam mun?ii. În prim?var? îns?, dup? ce mi-am chemat ga?ca de prieteni la o petrecere la care am g?tit ?i - l?sând la o parte faptul c? am adormit ?i i-am l?sat pe ei s? spele toate vasele - mâncarea a fost apreciat? ?i intens l?udat?. A fost suficient ca s? recidivez ?i s? ajung s? g?tesc într-o manier?, ce-i drept, exhibi?ionist?. Iar în var? am g?tit ceva mai public – am dus brio?ele, tartele ?i restul de pr?jituri la Street Delivery, unde am avut astfel ocazia s? cunosc o parte dintre cititorii blogului. A fost o experien?? foarte tare ?i acum m? gândesc la „scuze” ca s? ne mai întâlnim s? mânc?m :))

 

 

 

D: Care e cea mai buna mancare ever, pe care nu ai gatit-o tu?

 

 

Cristina Mazilu: Mi-e imposibil s? aleg un singur fel de mâncare. Acum mi-e dor de un biftec tartar bine preparat, cum rar am g?sit, de platoul cu fructe de mare de toate felurile, mâncat în pia?a Boqueria din Barcelona, de ra?a Teriyaki crocant? dintr-un micu? restaurant japonez, descoperit la Viena, de sushi ?i sashimi cum g?se?ti la fiecare col? de strad? în str?in?tate, dar mai nic?ieri în România (?i oricum, în niciun caz la pre?uri justificate...). Mi-e poft? de învârtit?, minciunele ?i crem? de zah?r ars – deserturile cu care bunica mea mi-a r?sf??at copil?ria – ?i de m?m?liga pe care o f?cea bunicul meu, ?i acum tat?l meu, pe care o tai cu a?a.

 

 

D: Dar cel mai delicios fel de mancare gatit in propria bucatarie?

 

 

Cristina Mazilu: N-a? putea alege. Sunt entuziasmat? de fiecare dat? când g?tesc ceva nou – ?i adev?rul e c?, cel pu?in deocamdat?, nu m? prea repet – am atât de multe chestii de încercat. Dar cred c? am fost impresionat? de cum au ie?it Chocolate Chip Cookies, având în vedere c? niciodat? nu mâncasem altfel decât cump?rate din supermarket. ?i eu nici m?car nu sunt un “chocoholic”.Pe?tele ?i fructele de mare îmi plac cam în orice “aranjament” – cu paste, cu sos de vin, cu sos de ro?ii, iar fara  brio?e deja nu mai pot s? m? prezint la zilele de na?tere ale prietenilor.

 

 

D: Unde mergi sa mananci cand te-ai saturat sa gatesti si vrei sa gateasca altcineva pentru tine for an instance?

 

Cristina Mazilu: Întotdeauna am fost o gurmand? ?i înainte de a m? apuca febra asta culinar? home-made, mâncam aproape exclusiv în ora?. Încercam tot ce era nou sau necunoscut, tot felul de bucatarii etnice. Dar acum se pare ca am devenit ?i mai preten?ioas?, a?a c? tot mai rar gasesc ceva care sa ma mul?umeasc?. În Bucure?ti am descoperit recent, la recomandarea unui prieten, Agra Palace, un restaurant indian în Pipera; îmi place Picollo Mondo (mâncare libanez?), la Violeta’s Vintage Kitchen am mâncat o salat? de pe?te marinat în lime, cu coriandru ?i rodii, care mi-a placut foarte mult, la restaurantul Louisenhof au un gulas foarte bun, la Valencia – paella mixt?. Dar, per total, sunt mai tot timpul nemul?umit? de serviciile din cârciumile de pe la noi, a?a c?, pentru un r?sf??, tot la prieteni e cel mai bine. ?i la magazinele de delicatese, cum e Gourmandise Traiteur. Si in Bulgaria, c?-i peste drum.

 

D: De ce are nevoie o mancare ca sa iasa buna ? Cat la suta improvizatie, cat la suta reteta propriu-zisa?

 

 

Cristina Mazilu: În primul rând e nevoie de chef – dac? prive?ti tigaia ca pe un instrument de tortur?, sansele sa iasa bine scad dramatic. În al doilea -  de câteva no?iuni de baz?: fiert, pr?jit, copt. În al treilea - de ingrediente de calitate, evident.Improviza?ia în bucat?rie e minunat?, dar e loc de ea abia dup? ce ?tii exact ce faci. Iar dac? atunci când g?te?ti o friptur?, te po?i juca cu condimente, uleiuri ?i alte mirodenii, aceea?i libertate nu ?i-o mai permi?i când faci o pr?jitur? – deja e vorba de chimie ?i ri?ti s? strici ziua cuiva cu un tort în care crema e cam stricat?...

 

Tags:
chef mazilique
bucatarie
bloggeri bucatari
interviu
gourmet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • catalina
    1. catalina 21.09.2009 12:21

    am mancat la chez mazilique si a fost delicios.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare