Chiftelute de linte rosie cu pesmet si seminte de susan
Daca vrei sa reduci consumul de carne, incearca chiftelutele cu linte rosie, pesmet si susan. Sunt perfecte pe post de gustari intre mese, dar si ca aperitive.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o cana de linte rosie;
- 3 morcovi;
- o ceapa;
- 2 oua batute bine;
- un catel de usturoi;
- 150 grame pesmet;
- 150 grame branza cheddar;
- o felie de paine;
- ulei pentru prajit;
- sare si piper;
- seminte de susan.
Mod de preparare:
1. Fierbe lintea si morcovii, apoi scurge-le de apa.
2. Amesteca lintea cu ouale, morcovii, sarea, felia de paine inmuiata in apa, piperul, branza cheddar, usturoiul si ceapa tocata mic.
3. Fa din aceasta pasta niste chiftele, da-le prin pesmet si seminte de susan, apoi pune-le la prajit in ulei.
4. Consuma chiftelutele cu sos dulce acrisor.
Pofta buna!