Chimicale din alimente care te ingrasa

Iti contorizezi cu mare grija caloriile si tot nu reusesti sa slabesti? Ba mai mult, parca ai mai pus cateva kilograme pe tine, in ciuda eforturilor tale. Te-ai gandit ca ar putea fi de la chimicalele de alimente? Acestea de mai jos sunt foarte intalnite si nu numai ca te fac sa te ingrasi, dar te si deprima. De acum citeste foarte bine etichetele!

Hormoni de crestere si antibiotice 
 
Animalelor crescute pentru carne li se administreaza deseori hormoni de crestere sau antibiotice pentru a manca mai putin, insa au fost gasite resturi si in carnea acestora, deci nu este exclus ca atunci cand mananci o friptura sa consumi si cateva antibiotice. Asadar, cumpara numai carne ce provine de la animale hranite cu iarba. 
 
Arome naturale si artificiale 
 
Toate chimicalele care le dau gust bun alimentelor procesate (arome naturale si artificiale, glutamat de monosodiu) sunt doar variante mai ieftine ale aromelor naturale si care te fac sa mananci mai mult decat ai face-o in mod normal. 

 
Indulcitori artificiali 
 
Crezi ca ai facut o treaba buna ca ai renuntat la Cola si ai trecut la Coca Cola dietetica? Cercetatorii au demonstrat ca indulcitorii artificiali afecteaza bacteriile din intestin, ceea ce duce la luarea in greutate. Mai mult de atat, duc la modificari ale dispozitiei si chiar la depresii. Asadar, stai departe de tot ce contine zaharina, sucraloza, aspartam, acesulfam de potasiu. Poti chiar sa reduci cantitatea de de zahar si sa il inlocuiesti cu miere, sirop de artar sau stevia
 
Plastic 
 
Recunosc ca si eu am ridicat din sprancene cand am citit ca studiile au demonstrat ca platicul are o legatura directa cu stocarea de grasime. Multe dintre recipientele din plastic contin bisfenol A sau BPA care are abilitatea de a se infiltra in mancare. Daca esti inca sceptic, afla ca aceste chimicale au fost gasite in 93% dintre probele de urina din America. Acum ca te-am convins, arunca tot ce ai din plastic si in care depozitai ceva ce consumai apoi, si inlocuieste-le cu sticla sau otel inoxidabil.
Tags:
alimente
chimicale
grasime
calorii
hormoni
arome
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare