Cinci din 20 de copii sufera de depresie

Parinti, mai lasati copiii sa respire! Disperarea cu care parintii isi obliga copiii sa invete favorizeaza aparitia bolilor psihice. Poate crea stari anxioase severe, tulburari de dezvoltare, de atentie si din spectrul autist. Este una dintre concluziile prezentate in cadrul Congresului Asociatiei Mondiale de Psihiatrie. Datele sunt ingrijoratoare : cinci din 20 de copii sufera de depresie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

“Micutii pot suferi si tulburari de personalitate – chiar daca sunt inteligenti, sunt bizari si foarte inadaptati social” spune doctorul Iuliana Dobrescu, citata de Mediafax.

Dincolo de comportamentul parintilor, o alta cauza pentru aparitia tulburarilor de acest gen la copii este consumul de etnobotanice si droguri.

Cel mai mic consumator de entobotanice de la spitalul Obregia are doar 8 ani.

Medicul citat spune ca etnobotanicele, desi nu creeaza dependenta, provoaca psihoze, declanseaza atac de panica, tulburari obsesiv compulsive si anxietate.

Cinci tulburari au o incidenta mai ridicata la copiii din Romania. Pe primul loc se afla depresia, apoi tulburari anxioase sau chiar tentative de suicid. "Romania a avut o strategie nationala de sanatate mintala, ceruta obligatoriu pentru aderarea la UE.

Aceasta a fost abandonata in ultimii ani, de aceea reforma in acest domeniu s-a blocat. Din pacate, psihiatrii, dupa rezidentiat, in buna masura jum?tate dintre ei, aleg sa plece in alte tari”, a explicat, in cadrul prof. Dan Prelipceanu. De aceea, spune el, este neceara integrarea medicilor de familie, pentru depistarea precoce a posibilelor suferinte psihiatrice.

 

Tags:
Cinci din 20 de copii sufera de depresie
depresie
etnobotanice
sevraj
dependenta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
 • Gabriel
  1. Gabriel 18.04.2013 10:36

  Este trist sa vezi copii depresivi sau cu tendinte de suicid.Afla cum iti poti ajuta copilul www.depresiv.ro .Aici poti afla mai multe despre aceste probleme si ai ocazia sa vorbesti cu specialisti avizati din orasul tau.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
 • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

  Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

 • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
  Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare