Cinci super alimente
Toata lumea stie ca iaurtul, migdalele si ceaiul verde sunt alimente cu proprietati exceptionale. Dar acestea nu sunt singurele. In cazul in care te-ai saturat de aceste trei super alimente, iara o lista extinsa cu cinci super alimente noi.
Drojdia nutritiva este astfel tratata incat desi provine din drojdia de bere, nu mai creste. Are o aroma fina de branza si alune ceea ce o face un topping foarte sanatos pentru salate, gustari sarate si floricele de porumb. Drojdia este foarte sanatoasa fiind o sursa exceptionala de vitamina B12, un nutrient care energizeaza, protejeaza creierul si isi aduce o contributie esentiala in sanatatea pielii, a parului si a unghiilor.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Drojdia contine proteine compexe similare cu cele din carne, oua si lapte, care contine toti cei noua aminoacizi esentiali, ceea ce o face indispensabila in dieta vegetarienilor. Cum se mananca: amesteca 1-2 linguri de drojdie in sosuri, supe, presara drojdie peste cartofi fiert sau prajiti. De notat este ca doua linguri de drojdie contin doar 60 de calorii.
Semintele de chia nu au un gust pregnant, astfel incat pot fi amestecate cu o multime de alte alimente. Sunt insa extrem de decorative si incredibil de sanatoase. Le poti adauga in salate si chiar supe. O singura portie iti ofera antioxidanti, proteine, fibre, zinc, fier si acizi grasi omega 3. In patru linguri pline de seminte de chia sunt numai 140 de calorii. Semintele de chia reduce inflamatiile, trateaza anxietatea si depresia si poate incetini procesul de imbatranire. Cum se mananca: presara semintele de chia pe cereale, iaurt, salate Semintele de chia amestecate cu un lichid, sunt solutia pentru ingrosarea piureuri, a sosurilor pentru salate, a supelor si a dulciurilor.
Kefirul este asemanator la gust cu iaurtul, dar este mult mai lichid. Este usor de digerat, asa ca si oamenii cu intoleranta la lactoza il pot consuma. Este plin de probiotice, imbunatatind sistemul imunitar, echilibrand digestia si scazand colesterolul. Este si o sursa excelenta de vitamina D si calciu. Bea un pahar dimineata, la micul dejun. Pentru ca are atatea probiotice, trebuie sa ii lasi organismului timp se acomodeze, asa ca incepe cu o portie mai mica si creste treptat.
Canepa se gaseste usor sub forma de seminte si pudra proteica, fiind excelenta atunci cand este adaugata peste mancarea preferata, datoria valorilor ei nutritive. Uleiul de canepa este plin de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. Astfel este redus riscul aparitiei bolilor de inima, diabetului, bolii Alzheimer si al altor afectiuni cronice. Canepa are multe proteine, fiind o hrana buna indeosebi pentru vegetarieni. Pune 2 lingurite in terciul de ovaz sau in sucurile proteice.
Usturoiul negru are un gust puternic si iute, contine de doua ori mai multi antioxidantii decat usturoiul proaspat. Usturoiul negru protejeaza celulele de atacul radicalilor liberi si te mentine tanar. Efectul lor este general si actioneaza asupra efectelor poluarii, soarelui si toxinelor din alimente. Adauga usturoi negru in sosuri, salate, in sosurile pentru paste, in supe si tocanite. partea buna este ca nu-ti altereaza mirosul respiratiei, scrie livestrong.
Include toate aceste alimente in dieta zilnica. Beneficiile super alimentelor nu vor inceta sa apara!