Cine are zambetul sanatos, nu sufera de inima

Doar asa se face dupa fiecare masa, nu? Cel putin asta am invatat de mici: ca trebuie sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa. Si aceia care au lipsit de la aceasta lectie, fara si prezenta lui Bugs Bunny pe micul ecran, care sa le arate ca morcovii mentin dintii curati, trebuie sa stie ca periajul zilnic, al dintilor scade riscul bolilor de inima.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este cat se poate de adevarat! Desi, ti-ai putea spune ca este o absurditate, stirea, nedelegata de discipolii lui Bux Bunny, ci de oameni de stiinta, atesta ca: periajul zilnic, al dintilor scade riscul bolilor de inima. Rezultatul oamenilor de stiinta, se gaseste, ca si marturie, in “British Medical Journal”, de unde reiese ca aceia care sufera de afectiuni ale gingiilor sunt predispusi la boli de inima. Ce are una cu alta? Afectiunile gingiilor sunt asociate cu inflamatia, iar inflamatia cu afectiunile cardiovasculare.

 

Ingeniosii oameni de stiinta le-au facut analize de sange subiectilor, iar cei cu igiena orala precara au primit verdictul: risc mare de proteina reactiva C. Ce anume, ti-ai spune. Ei bine, proteina reactiva C este asociata cu bolile de inima. Din 12.000 de subiecti adulti, aceia care au lipsit de la lectia de ingrijire orala, aveau un risc cu 70% mai mare de a dezvolta afectiuni cardiovasculare, decat aceia care se periau pe dinti de doua ori pe zi.

 

Nu le arde de gluma oamenilor de stiinta si ne spun clar: 555 din subiectii, inclusi in studiu, au suferit din pricina atacului de cord. Vezi? Bugs Bunny stia el ce stia, morcovi sunt buni pentru curatarea dintilor. Asa ca, de esti fericitul posesor al unui zambet frumos si sanatos, ingrijeste-l.

Tags:
periajul dintilor
ingrijire orala
afectiuni ale gingiilor
afectiuni cardiovasculare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare