Ciocolata, utila in cura de slabire

Un studiul recent a dus la concluzia ca cei care obisnuiesc sa consume constant ciocolata sunt mai slabi decat cei care se abtin. Concluzia: ciocolata, utila in cura de slabire.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Americani au testat dieta si legatura dintre stilul alimentar si indicele de masa corporala pe un esantion de 1000 de persoane. A fost monitorizat meniul zilnic, numarul caloriilor consumate si indicele de masa corporala, concluzionandu-se ca cei care obisnuiau sa manance ciocolata de cateva ori pe saptamana erau, in medie, mai slabi decat cei care se abtineau sau "cadeau in pacat" ocazional.

Totusi sa nu cadem in extrema cealalta. Ciocolata contine multe calorii, dar printre acestea se "strecoara"  si ingrediente care favorizarea si chiar stimuleaza scaderea in greutate. Acestea sunt concluziile certe ale studiului facut de nutritionistii americani.

O serie de substante pe care le contine ciocolata determina, daca sunt consumate contat si in cantitati mici - ideal doua patratele de cateva ori pe saptamana,  scaderea indicelui de masa corporala.

Ceea ce i-a uimit si pe cercetatori este faptul ca beneficiile nu vin in primul rand din cantitatea de ciocolata consumata, desi si aceasta este esentiala, baremul fiind de cateva patratele de ciocolata pe saptamana, ci din frecventa.

Ciocolata este utila in cura de slabire daca este consumata constat.

 

Efectele sunt urmarea antioxidantilor specifici continuti de cacao si implicit de ciocolata, respectiv catehinele, care ajuta la dezvoltarea muschilor. Este stiut ca in tesutul muscular se ard mai multe calorii decat in tesutul adipos, ceea ce, in total duce la scaderea in greutate si, implicit, la beneficiile pe care ciocolata le aduce in cura de slabire.

Ideal este sa consumi ciocolata neagra pentru ca are o concentratie mai mare de cacao si putine grasimi. Aceleasi efect le are si consumul de cacao raw, dar si bauturile sarace in grasimi care contin cacao, scrie BBC.

Ciocolata este utila in cura de slabire, dar nu numai. Ciocolata - in fapt compusii specifici din cacao, au capacitatea de a tine inima sanatoasa, atat prin antioxidantii pe care ii contin, cat si prin grasimile sanatoase din cacao care topesc plachetele de grasime din vasele coronariene. Ciocolata regleaza si tensiunea arteriala si creste sensibilitatea celulara fata de insulina, ceea ce previne aparitia diabetului. Si nu in ultimul rand ciocolata scade colesterolul rau.

Tags:
Ciocolata
utila in cura de slabire
antioxidanti
indice de masa corporala
ciocolata
ciocolata neagra
calorii
grasimi sanatoasa
insulina
diabet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
8 Comentarii
  • Daniel
    1. Daniel 08.05.2012 11:57

    Un articol fara acoperire stiintifica, sursele nu sunt declarata, nu exista referire la nici o serie de teste clinice efectuate. As fi curios cum ai ajuns sa scrii un asemenea articol fara sa mentionezi nici un punct de reper/bibliografie. Pe acelasi principiu iti pot spune ca sunt foarte slab, mananc cand vreau, ce vreau (grasime, prajeli, paine, paste, dulciuri) si nu ma ingras 100g. Poti recomanda asta la toti?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 08.05.2012 16:37

    beneficiile ciocolatei si a pudrei de cacao sunt cunoscute si dovedite. sursa articolului este aici: http://www.bbc.co.uk/news/health-17511011 si este citata in articol.

  • Daniel
    3. Daniel 08.05.2012 16:46

    De acord cu tine Otilia, insa ai produs un articol fara referinte si acoperire daca nu il pui intr-un context stiintific :)

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 08.05.2012 16:54

    suntem un site cu sfaturi de bun simt, nu o extensie a bibliotecii academiei de nutritie.... chiar asa, exista o academie de nutritie?

  • Daniel
    5. Daniel 08.05.2012 17:13

    In cazul asta esti destul de limitata daca nu poti aprecia un sfat constructiv de la un cititor...

  • otiliaignat
    6. otiliaignat 08.05.2012 17:25

    Unde iti este simtul umorului? Glumeam! Fiecare cititor este foarte important, iar parerile lui luate mereu in serios. Doar ca noi credem ca viata e frumoasa si ca trebuie traita zambind! :)

  • Daniel
    7. Daniel 10.05.2012 17:39

    @Otilia: Asa ne mai place sa ne ascundem dupa o gluma sa nu ne cada epoletii :), iar acum lasand gluma la o parte, nici nu gustam acelasi tip de umor...

  • Daniel
    8. Daniel 11.05.2012 10:23

    @Otilia: am 1-0, vrei sa continuam cu glumele? :)) @Ion: jurnalismul, indiferent ca este mainstream media sau blogging, trebuie sa respecte aceleasi reguli, nu?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare