Ciorba de ciuperci cu smantana

Va plac ciorbele si supele? Astazi v-am pregatit o ciorba gustoasa fara carne, dar cremoasa si savuroasa. Vedete sunt ciupercile,  foarte sanatoase, aromate si hranitoare. Este foarte usor de preparat si foarte rapida.

Ingrediente ciorba de ciuperci cu smantana 


1 morcov mare,
1 telina mica,
50 g de orez,
jumatate de litru de lapte,
1 smantana mica (200 ml),
sare, piper, dupa gust,
300 gr, ciuperci proaspete
putin ulei
apa
otet/bors optional

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mod de preparare ciorba de ciuperci cu smantana



Legumele se taie marunt si/sau bastonase subtiri si se calesc in putin ulei. Se pot da si pe razatoarea mare daca doriti.  Dupa ce s-au inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Se calesc si ele cateva minute, apoi se adauga 1,5 l de apa si orezul, si se lasa sa fiarba 20 de minute cu capac. Dupa ce legumele s-au fiert, se toarna laptele si smantana. Se lasa sa dea un clocot. La final se adauga si doua linguri de otet (optional) daca va place/ sau doua lingurite de bors). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste calda

100 de g de ciorba a la grec de ciuperci cu smantana contine:
  45 calorii, 0,7 g proteine, 0,6 g lipide si 3,3 g carbohidrati.

Pofta buna!


 

Tags:
ciorba
ciuperci
morcov
orez
lapte
ulei
telina
bors
otet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare