Cocktailuri racoritoare fara alcool

In miez de vara, oricat de mare ar fi volumul de munca de la birou, mintea iti fuge invariabil spre un sezlong asezat sub un palmier, special pentru tine. Stropii aruncati de valuri la mal te racoresc, gheata din cocktail se topeste sub pai.


Hei, trezirea ! Nu esti pe nici o plaja, costumul de baie e acasa in sertar iar briza marina vine de fapt de la aerul conditionat asezat deasupra.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Din toata himera iti ramane insa posibilitatea cocktail-ului. Sunt aici ca sa te invat cum sa-ti faci cocktailuri de vara, fara pic de alcool, ca sa le poti savura la job.


Fii Smooth Operator si in timp ce fredonezi melodia, ca pe o mantra, executa un delicios smootie din fructele tale preferate.


Pentru o reteta reusita trebuie sa pui putin la rece ingredientele. Eu am ales fructe de padure si banane. Le-am aruncat in blender, am adaugat 2 pahare de lapte (puteti incerca si cu apa rece), am adaugat putin baton de vanilie sau esenta – ce preferati si am pornit aparatul. Rezultatul : racorire instantanee si un boost de energie care m-a ajutat sa respect dead-line-urile.


Ceai cu gheata Thai. Daca nu l-ati incercat pana acum ati cam trait degeaba. Ceaiul asta este o bautura racoritoare si eleganta. Fierbeti apa intr-un ibric si puneti pliculetele de ceai inauntru. Cand lichidul devine portocaliu inchis, scoateti pliculetele si puneti-l la racit.

Pana acum e simplu, nu ? Secretul este sa ii adaugati lapte condensat dupa ce s-a racit si sa il serviti cu multe cuburi de gheata si un pai. Imi fac des acasa ca sa pot bea toata ziua la birou.


Ayran-ul aduce racoare in trupurile fierbinti.
Oricine a mancat o shaworma la viata lui stie despre bautura asta din iaurt. E ca si cum ai intra intr-o oaza de racoare cand sorbi bautura care s-a oprit din Orientul Mijlociu fix in fiecare shawormerie de la Dristor pana la Vama Veche. Daca vreti sa il faceti acasa nu aveti nevoie decat de niste iaurt peste care adaugati trei pahare de apa sau lapte degresat. Amestecati continutul obtinut si apoi presarati putina sare si cateva frunze de menta.


Daca sunteti prea comozi, sariti peste toate etapele si coborati la shawormeria din colt ca sa comandati Ayran.


Ultima recomandare de azi este un simplu sprit. Nu cel in care apa minerala dantuieste cu alb in pahare inalte ci tizul lui non-alcoolic. Asadar, daca va arde buza dupa o bautura light, incercati sa amestecati un sfert din fresh-ul favorit cu trei sferturi de apa minerala. Adaugati gheata si puneti imediat paiul in actiune.
Enjoy !

 

Tags:
smoothie
palmier
banane
ayran
cocktail fara alcool
bauturi de vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare