Cocktailurile: bombe calorice?

Secrete 16.06.2009 Madalina Stama

Sunt delicioase, racoritoare, dar cu ceva calorii. Cocktailurile, dupa cum le spune si numele sunt combinatii de mai multe bauturi (sucuri din fructe proaspete, alcool). Un gram de alcool are numai 7 calorii si cam 9 grasimi pe gram.  Si nu mai este niciun mit, alcoolul te ingrasa.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alcoolul in organism este descompus in acetat, din care este preluata energia. Cand nivelul de acetat creste in organism, acesta nu mai utilizeaza nicio alta sursa de energie. In esenta acest acetat stimuleaza depozitarea de grasimi. Iata ce se intampla cu organismul dupa ce ai consumat alcool:

 

-o mica parte din alcoolul consumat este transformata in grasimi,

 

-apoi ficatul converteste restul de alcool in acetat,

 

-dupa aceasta, acetatul este eliberat in sange si inlocuieste grasimea, ca si sursa de energie. Alcoolul poate creste apetitul in urmatoarele 24 de ore de la consum. Si daca la paharul de cocktail mai servesti si nuci, mai adaugi cateva calorii.

 

La un cocktail trebuie apreciat tot, de la culoare, care trebuie sa te atraga, pana la gust, care trebuie sa aiba si ceva din taria alcoolui, dar si din prospetimea sucului de fructe (in cazul in care contine suc de fructe). Acelea care contin si sucuri din fructe sunt cele mai cerute. Un cocktail poate avea si peste 800 de calorii si cand te gandesti ca intr-o dieta ar trebui sa-si faca loc 1800-2000 de calorii. Si daca ai tinut dieta si comiti greseala sa consumi cateva pahare de cocktailuri s-ar putea sa incepi deja sa regreti.

 

Daca adaugi la paharul cu cocktail o portie mare de cartofi prajiti, friptura de porc si paine ar trebui sa-ti faci griji atat pentru sanatatea ta cat si pentru silueta. Toate aceste variante de meniu sunt nesanatoase, au un continut ridicat de lipide (grasimi) si implicit multe calorii. Daca meniul tau zilnic arata cam asa risti sa te imbolnavesti, ca sa nu mai spunem ca riscul de a lua in greutate creste.

 

Daca regimul tau este unul sarac in nutrienti, din cauza obiceiurilor alimentare nesanatoase, si iti mai permiti sa servesti din cand in cand cocktailuri, atunci probabil ai si o problema cu greutatea, iar de nu inseamna ca ai un metabolism cu arderile mari. Conform celor spuse de nutritionistul Marisa Moore, reprezentant al Asociatiei Dietetice Americane, nu numai dulciurile sunt cele care-ti modifica linia taliei, dar si bauturile alcoolice. 

 

Tags:
bombe calorice
cocktail
Margarita
Mai Tai
Pina Colada
White Russian
calorii
Mudslide
Irish Coffee
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare