Peste este foarte sanatos, iar daca il servesti alaturi de paste orzo si mazare te vei bucura de o mancare usoara si delicioasa.
Pastele orzo sunt sub forma de grau, orez sau cereale si este folosit in supe, ciorbe si tocane in loc de orez.
Ingredinte
2 cani de paste orzo
450 de grame de cod file proaspat sau congelat
1 cana de mazare
2 lamai: pe una stoarce-o si pe cealalta feliaz-o
1/4 cana de ulei de masline
1/2 de lingurita de sare
1/4 lingurita de piper
2 linguri de ierburi proaspete (busuioc, menta, patrunjel)
Fierbe apa, adauga pastele orzo si cateste-le conform instructiunilor de pe ambalaj (aproximativ 9 minute). Scoate pastele si in aceeasi apa fierbe pentru 4 minute pestele, apoi adauga si mazarea pentru 2 minute.
Amesteca coaja de lamaie rasa cu zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si ierburile. Adauga-le peste pastele orzo.
Dupa ce pestele si mazarea sunt gata, amesteca totul direct in farfurie. Asaza felii pe lamaie pe margine.
Pofta buna!