Coloreaza natural ouale de Paste
Ma uit cu scepticism la micile plicuri cu vopsea de oua care au impanzit standurile hypermarketurilor. In contextul in care un studiu recent arata ca 95% dintre oameni vopsesc oua si in acest an, am cautat sa aflu cine prefera metoda rapida si cine prefera metoda de vopsire naturala. Un procent important dintre romani coloreaza natural ouale de Paste.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
70 la suta dintre persoane spun ca vor vopsi ouale cu vopsea din comert si prefera in principal sa le vopseasca in rou, galben, albastru, verde sau portocaliu.
Pentru ceilalti 25 % dintre romani care nu vor folosi vopsea din comert, iata metodele naturale de colorare, cele mostenite de la bunici. E vorba aici de un set intreg de legume, fructe si condimente. Tot ce va trebuie este oul alb, bine curatat.
Ca sa obtinem oua rosii de Paste fierbem oul timp de treizeci de minute in apa in care am pus ceapa rosie sau sfecla proaspata. Culoarea albastra se obtine daca fierbem ouale alaturi de fruze de varza rosie iar culoare verde vine de la frunze de menta, mesteacan sau zeama de spanac.
In cazul in care va plac ouale portocalii, aflati ca le obtineti daca le fierbeti intr-o oala alaturi de coaja de ceapa alba si morcovi.
Pentru cei care doresc sa ciocneasca un ou de Paste galben ca un pui, sofranul de India e condimentul ideal. Idei pentru alte culori gasiti in Gandul.