Coloreaza ouale in stil vegan si fara toxicitate

Secrete 22.04.2019 dietetik
Fara indoiala, ouale sunt vedete in timpul sarbatorilor pascale, dar si la Inaltare. Lasand deoparte traditia, trebuie sa recunoastem ca ouale fierte sunt cat se poate de gustoase, dar faptul ca sunt frumos colorate ne bucura privirile. Copiii iubesc ouale colorate si vor fi tentati sa le consume destul de des, dar din pacate, vopselele din comert sunt cat se poate de toxice. Intr-adevar, poti gasi o gama cat mai variata de culori si vopseaua se prinde foarte repede de oua si este foarte intensa, dar cu ce pret? Sa ne aducem aminte ca pe vremea strabunicilor nu existau tot felul de vopsele si totusi respectau cu brio traditiile de Pasti. Iti sugeram asadar vopsirea vegana a oualelor care este cat se poate de sanatoasa si usoara. Nu iti trebuie prea multa experienta in bucatarie ca sa pregatesti cele mai interesante oua. Poate unii vor spune acum ca aceasta colorare nu este atat de intensa pentru oua, dar noi iti dezvaluim pasii coresti si exacti ca sa te bucuri de culori intense. 
 
 
Ouale pot fi colorate in tot felul de moduri. Si anume cu seminte, nuci, frunze, flori, etc. Toate acestea necesita multa rabdare, indemanare si pricepere, dar iti poti impresiona musafirii si cu oua colorate simplu, dar de efect.  Chiar daca nu ai rabdare sa ai si modele pe oua, te poti bucura de culori intense si stralucitoare. 
 
Ce inseamna vopsirea vegana a oualelor? Aceasta tehnica a existat dintotdeauna, dar cum din ce in ce mai multe persoane isi doresc un stil de viata cat mai sanatos, tehnica a ajuns sa fie populara si laudata peste tot. In lco de vopsele pline de chimicale vei folosi frunze si legume proaspete si obtii oua frumos colorate in doar 20 de minute
 

Ce legume si verdeturi folosim la colorarea oualelor?

 
Ai multe variante la indemana la care sigur nu te-ai gandit pana acum. In functie de culoarea dorita poti folosi o anumita leguma sau anumite trufandale. Iata cum:
 
  • Oua rosii  - sfecla rosie, ardei gras rosu, vin rosu de tara (2-3 sfecle)
  • Oua portocalii – morcovi, ceapa rosie, ceapa galbena, condiment curry sau boia dulce (1-2 cani de morcovi, 2 cani mari de ceapa, 4-5 linguri de condimente)
  • Oua albastru inchis – afine (1-2 cani de afine)
  • Oua maro  - cafea tare sau ceai bio (o cana mare de cafea tare, preparata in casa este de ajuns sau ceai cat pentru o cana)
  • Oua albastru deschis – varza rosie (1-2 cani de varza)
  • Oua verzi – patrunjel, spanac, urzici, spirulina, ceai Matcha (2 cani de patrunjel, spanac sau urzici)
  • Oua galbene – turmeric pudra sau curcuma (4-5 linguri de condiment)

Citeste si Cele mai rapide si sanatoase mancaruri pentru Pasti

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Pasi de a vopsi oualele in stil vegan:

 
1.Cea mai importanta regula este sa speli foarte bine ouale. Ai nevoie de detergent de vase si burete neabraziv de vase. Este foarte important sa nu fie mizerii pe ele. Nu doar ca nu este igienic, dar nici colorarea nu va iesi cum trebuie.
 
2.Fie ca alegi o anumita leguma sau fructe, este importanta taierea in cuburi sau rondele mici. Daca folosesti afine sau verdeturi, nu este nevoie sa le tai.
 
3.Daca alegi sa ai oua doar de o culoare ai nevoie de un singur vas de colorare. In cazul in care vrei sa ai oua de 4-5 culori, ai nevoie de 4-5 vase (cate un vas separat pentru fiecare culoare).
 
4.Intr-un vas cu 1 litru de apa adauga 1 lingura de sare si pune la fiert leguma sau fructul dorit, in cantitatea mentionata anterior. Adauga imediat si oualele si lasa-le pe foc 20 de minute.
 
 
5.Oualele se scot cu atentie din oala si se adauga intr-un vas inalt sau un borcan mare si cu gura larga. Toarna peste ele apa in care au fiert si adauga 1-2 linguri de otet ca sa iasa o culoare si mai intensa. In borcan se lasa cam 30-35 de minute sau mai mult daca poti. Vezi aici cum slabesti 10 kg cu oua fierte tari!
 
6.Scoate ouale cu grija si pune-le la uscat pe un platou imbracat in servetele. Atunci cand se usuca, unge-le cu ulei de masline sau de cocos pentru un luciu de invidiat.
 
 

Cateva tipsuri:

 
1.Foloseste oale mai tocite pentru colorare.
 
2.La ceapa si varza rosie, poti imbraca ouale in tifon daca vrei.
 
3.Tine-le mereu la frigider.
 
 
 

 

Tags:
oua in stil vegan
coloreaza ouale
oua fara toxicitate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare