Combate migrenele cu o alimentatie corecta!

Desi marea majoritate dintre noi sufera la un moment dat de migrene putini dintre noi am putea da o definitie a acestor dureri suparatoare. Asa ca, pentru a spulbera eventualele pareri preconcepute, ma vad nevoita sa dau o definitie a acestora. Astfel, migrenele reprezinta un sindrom neurologic caracterizat prin simptome de durere servera, ameteala, dureri fulgeratoare, o senzatie de greutate si sensibilitate la lumina. Aceste dureri intense au devenit cunoscute in ultimii 20 de ani si nimeni nu este ferit de acestea, indiferent de varsta, gen sau rasa. Desi pare greu de crezut  unele alimente pot accentua aceste dureri. Nu te-ai fi gandit, nu-i asa?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce poti sa faci? Ei bine atunci cand observam ca dietei pe care o urmam ii lipseste ceva trebuie neaparat sa introducem in discutie realizarea unor schimbari. Renuntarea la actuala dieta si adoptarea alteia sau pur si simplu includerea unor mici schimbari prin eliminarea din meniu a potentialelor alimente care accetueaza durerea poate fi un pas in prevenirea lor. Doctorii s-au pronuntat pentru o dieta contra migrenelor in ajutorarea pacientilor cu predispozitie la aceasta afectiune, prin eliminarea alimentelor care declanseaza migrenele.

 

Alimente interzise
Alimentele care trebuie eliminate din dieta depind de la individ la individ. Oamenii de stiinta si medicii sunt de parere ca migrenele sunt rezultatul unei schimbari vasculare si chimice de la nivelul creierului si alimentele care accentueaza durerile de cap pot provoca aceste schimbari.


Totusi, care sunt alimentele ce pot accentua durerile de cap? Ei bine acele alimente procesate gen: sunca, salam. Aceste alimente contin cantitati mari de nitrati, care pot cauza o reactie la nivelul creierului declansandu-se astfel migrenele. Iti plac dulciurile? Banuiesc ca da, nu cred ca exista persoana care sa nu pofteasca la ducliuri.

 

Dar, daca suferi de migrene va trebui sa elimini din dieta ta ciocolata. Ciocolata contine: cafeina, teobromina, feniltilamina. Poate cauza norefedrina, care ingreuneaza circulatia sangelui in creier.


Un alt aliment care provoaca migrene este branza.


Obisnuiesti sa-ti incepi ziua cu o ceasca mare de cafea? Daca da, afla ca un consum prea mare de cafea, dar si produse ce contin cafeina trebuie eliminate din meniu. Cafeina in general poate crea o durere de cap. Daca ti se pare dificil sa renunti la cafea sau la bauturile pe baza de cafeina incearca sa reduci din numarul cestilor dupa care sa renunti de tot.

 

Tags:
migrene
cafeina
acizi grasi
serotonina
mancaruri procesate
norefedrina
bauturi alcoolice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Top 9 bauturi alcoolice care nu afecteaza silueta Secrete

    Top 9 bauturi alcoolice care nu afecteaza silueta

    19.01.2018

    Nu cred ca exista vreo dieta care sa permita consumul de alcool si asta pentru ca deshidrateaza, nu mai favorizeaza eliminarea toxinelor si incetineste metabolismul. Acest aspect ar descuraja pe...

    mai mult
  • De ce iubim grasimile? Secrete

    De ce iubim grasimile?

    07.04.2016

    Grasimile si uleiurile alimentare se gasesc in aproape toate alimentele. Untul si untura sunt grasimi ce provin de la animale, in timp ce uleiurile pentru salata sau gatit provin din seminte, nuci,...

    mai mult
  • Energie pentru intreaga zi Motivatie

    Energie pentru intreaga zi

    12.09.2014

    Ne-am documentat ca la carte. Am citit cum e cu ceasul interior, ne-am uitat pe grafice de stress si am strans idei despre metabolism. Am vorbit cu medici si am elaborat un plan care sa iti ofere...

    mai mult
  • Ce patesti daca bei prea mult Afectiuni

    Ce patesti daca bei prea mult

    25.08.2014

    Ne placem sa bem cate un pahar din cand in cand. Ne place sa ne uitam la film cu un vin alb in mana, ne place sa bem un cocktail in club ca sa ne simtim bine. V-ati intrebat insa ce patiti daca...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • nina
    1. nina 09.05.2009 21:28

    mijto interesant

  • adina_99
    2. adina_99 09.05.2009 21:29

    f interesant f buna sfaturi

  • gabriela
    3. gabriela 03.06.2009 22:42

    f bune sfaturi, o sa incerc, dar grappefruit provoaca migrene? Tocmai intentionam o cura de slabire cu acest fruct.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare