Daca vrei sa slabesti si sa-ti mentii greutatea dorita cat mai mult timp cu putinta, nu trebuie sa te infometezi sau sa scoti definitiv din regimul alimentar anumite alimente care iti plac. Toata lumea stie de exemplu ca in procesul de slabire si pentru un stil de viata sanatos se recomanda sa se consume doar carne alba, respectiv copanele de pui, piept de pasare, peste (in special fara spini) si fructe de mare. Si totusi ce facem cu persoanele care iubesc si alte tipuri de carne? Exista multe pareri contra in ceea ce priveste carnea de vita, porc sau miel, dar noi credem ca o mica pofta din cand in cand nu a facut rau nimanui.
Poate nu stiai dar exista multe diete de slabire care au in meniu si alte tipuri de carne decat carnea alba. Secretul este modul de preparare si modul de combinare cu alte alimente, pentur ca deja vorbim de unele dintre cele mai consistente alimente. La cina stie deja toata lumea ca nu se recomanda mesele consistente si mai ales carnea rosie de vita sau porc, dar profita de faptul ca ele pot fi consumate la pranz fara probleme.
Iata ca se poate sa fii sanatos si sa slabesti asa cum iti doresti si cu alimente mai consistente. Desigur, daca vei combina carnea de vita sua porc cu facole, orez, paste sau cartofi prajiti nu ai facut nimic si tot vei avea neplaceri ca si de la o singura masa. Digestia va fi data maxim peste cap, poti avea dureri abdominale, flatulenta sau te poti constipa. Nu este exclusa nici indigestia.
Cum consumam carne consistenta pana la urma?
Acum ca am stabilit ca momentul ideal din zi este pranzul, sa vedem ce altceva se mai recomanda:
1.Alege mereu carne macra de vita, porc sau miel si nu depasi 1 palma de carne la o singura masa, daca esti la cura de slabire.
2.Alege sa fierbi mai intai carnea si apoi sa o rumenesti la grillul de aragaz exact atat cat trebuie. La suprafata va fi usor rumenita, iar inauntru suculenta. Nici macar nu este nevoie sa folosesti ulei, fie el si de masline.
3.Acum vine partea interesanta. Cu ce combinam carnea consistenta? Anterior am mentionat combinatiile considerate bombe calorice si bombe pentru sanatate, asa ca acum iti propunem salata si legumele slab calorice. Chiar si asa, te vei bucura de o masa cat se poate de consistenta, dar scazuta caloric si mult mai sanatoasa. Poti avea si 2-3 mese de acest gen pe saptamana, tinand cont de sfaturile noastre.
Poate te gandesti acum ca salata scade din consistenta, dar nu este deloc asa. Nu va fi vorba de clasica salata dupa care ti se face foame la nici 30 de minute, ci de ceva mult mai special de care sigur nu ai auzit.
Cum combinam inedit carnea consistenta cu salata?
In primul rand, ai nevoie de cele mai mari frunze de salata pe care le poti gasi pe piata. Poate fi orice numai sa fie vorba de verdeata sau trufandale. Acestea se spala cu grija si se aseaza frumos in farfurie fara nimic altceva pe langa. Iata
aici cate poti face cu
frunze de salata!
Pasul urmator este ca dupa ce ai fiert carnea, in special cea de porc, sa o faramitezi cu o lingura sau cu furculita. Asa vei obtine fasii de carne, care vor fi mult mai usor de digerat. Apoi ai nevoie de un grill de aragaz in care sa combini fasiile de carne cu putin sos de rosii sau sos tzatziki, adaugi ceapa rosie, condimente dupa gust si amesteci bine ca sa se imbine toate aromele.
Scurge bine carnea de zeama daca este cazul, ia o lingura si aseaz-o frumos in fiecare “cuib” de salata. Pentru a fi si mai inedita si mai consistenta mancarea, nu uita sa adaugi fulgi de chilli, rondele de ardei gras de diverse culori, rosii cherry, ridiche roz, ardei iute, dar fara samburi si chiar ceapa rosie proaspata. Nu uita sa adaugi si patrunjel si marar sau poate chiar si ceapa verde.
Ca sa nu fii stors de energie dupa o astfel de masa, asteapta vreo 10 minute sa se raceasca mancarea si apoi o poti consuma fara probleme.