Combinatii alimentare care ingrasa mereu, indiferent de cantitate

Stil culinar 06.03.2019 dietetik
Daca nu esti specialist in nutritie este foarte greu sa intelegi cum se poate sa mananci sanatos si totusi sa acumulezi multe kilograme in plus. Infometarea nu este nici ea o solutie pentru ca nu-ti poti face un stil de viata din acest obicei si culmea ca fiecare are nevoie de energie in fiecare zi pentru a-si desfasura activitatile importante. Noi vrem sa-ti dezvaluim niste secrete in cadrul acestui articol si pe langa faptul ca vei slabi, vei ajunge sa nu te mai confrunti niciodata cu oscilatiile de greutate. Tot ce trebuie sa faci este sa mananci sanatos, moderat, variat in fiecare zi si sa faci doar combinatii alimentare sanatoase. Pe piata exista tot felul de alimente sanatoase din care poti alege, dar problema este ca ne-am obisnuit sa le consumam doar in combinatii mult prea grele pentru stomac de frica ca nu vom obtine senzatia de satietate. 
 
Poate nu stiai, dar poti strica o masa sanatoasa si prietenoasa cu silueta chiar si prin simpla adaugare a unui singur ingredient. Se intampla sa gresim astfel tocmai pentru ca ne-am obisnuit cu anumite combinatii alimentare pe care le vedem zilnic in jurul nostru si avem impresia ca asa trebuie sa mancam. Dar nu este deloc asa! Fiecare organism este diferit, gusturile difera, nu are nimic daca experimentezi din cand in cand si iti poti forma propriul stil culinar tinand cont de toate aceste aspecte.
 
Nu spune nimeni ca trebuie sa te infometezi sau sa consumi doar salate, ci doar sa faci combinatii inteligente si sa le eviti pe cele nesanatoase sau macar sa le consumi cat mai rar cu putinta. Ca sa ai un organism puternic si sanatos este necesar sa ai un regim alimentar variat, echilibrat, sanatos si slab caloric. Asta inseamna ca fiecare are nevoie sa consume cate putin din fiecare categorie alimentara sanatoasa ca sa nu priveze organismul de nutrienti importanti. Includem aici fibrele digestive, minerale, vitamine, antioxidanti, proteine vegetale, proteine animale, grasimi sanatoase si carbohidrati buni. Luate separat, toate sunt sanatoase, dar combinate numai la o singura masa obtii “bombe calorice”.
 

Combinatii fatale pentru silueta si digestie

 
Se poate sa iti fie greu sa te dezobisnuiesti de combinatiile cu care te-ai obisnuit, dar poti gasi varianta sanatoasa ca o cale de mijloc la fiecare dintre ele. Trebuie sa te feresti de combinatii alimentare precum:
 
1.Carne cu orez si cascaval ras sau branza raza si chiar sos de rosii
 
Daca luam separat aceste alimente sunt sanatoase, dar impreuna inseamna multe grasimi, calorii si o combinatie nefericita intre proteine animale si carbohidrati. O garnitura de salata te ajuta doar stimuland digestia, dar nu va putea elimina chiar toate caloriile.
 
 
Solutia este sa alegi un aliment pe care sa-l combini cu o salata abundenta de cruditati. Poti alege orice tip de carne, dar sa fie gatita la grill, cuptor sau fiarta, iar daca alegi orez combina-l doar cu legume si verdeturi, alege-l pe cel integral sau brun si asteapta sa se raceasca pentru consum.
 
 
2.Pastele cu carne, branza si tot felul de sosuri
 
Iar avem combinatia de carbohidrati (pastele) cu proteine animale, o combinatie recomandata mai degraba persoanelor care vor sa sa se ingrase capatand masa musculara. Cu siguranta nu la slabire! Digestia va fi la pamant, iar caloriile nu vor ezita sa se acumuleze.
 
Solutia este sa alegi paste integrale pe care sa le gatesti al dente si sa le combini doar cu sos de rosii sau sos pesto sau sos tzatziki si mai poti adauga legume la grill sau crude. Nu uita sa adaugi verdeturi din abundenta si ierburi aromatice.
 
 
3.Carne cu cartofi prajiti sau piure de cartofi
 
Aici avem o combinatie de proteine animale cu grasimi nesanatoase, mult ulei si prajeala. Piureul de cartofi este cat se poate de sanatos, dar sa fie consumat in cantitati mici la o masa. Solutia este sa consumi separat fiecare aliment element in parte cu multa salata de cruditati. Un exemplu ar fi sa consumi piept de pui la grill cu salata de rosii si castraveti sau peste fara spini la grill pe pat de salata de varza, morcovi si rosii. Vezi aici cum se consuma cartofii prajiti ca sa nu ingrase!
 
 
4.Supele cu de toate
 
Doar supa de zarzavaturi si de piept de pui nu ingrasa. Daca adaugi oua, smantana, carnati, carne grasa nu faci bine.
 

 

Tags:
combinatii alimentare
combinatii alimenare care ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare