Combinatii slab calorice cu branzeturi

Stil culinar 06.12.2018 dietetik
Se spune ca branza ingrasa, asadar multi din cei care vor sa slabeasca se feresc de ea. Realitatea este ca indiferent ca ai nevoie sa slabesti, sa-ti mentii silueta sau sa te ingrasi sanatos prin punere de masa musculara, un lucru este cert si anume ca trebuie sa incluzi branzeturile regulat in regimul tau alimentar, dar nu oricum. In functie de rezultatul dorit, trebuie sa consumi branza in mod diferit, dar vei descoperi mai multe trucuri in cadrul acestui articol.
 
Inainte de toate trebuie sa stii ca nu toate tipurile de branza sunt pline de calorii. Exista multe tipuri din care poti alege si care sunt atat de sanatoase si consistente incat poti inlocui carnea, ouale, deserturile nesanatoase si chiar mancarea de tip-fast food. Pare greu de crezut? Te vei convinge ca nu!
 
Singurele tipuri de branzeturi care contin ceva mai multe calorii ar fi parmezanul, Mozarella, branza feta, branza topita din comert, telemeaua, branza frantuzeasca cu mucegai si casul. Adevarul este ca sunt branzeturi foarte gustoase si foarte aspectuoase, motiv pentru care sunt deseori folosite pentru a orna mancarea. Silueta nu va avea de suferit daca consumi 1 lingura din aceste branzeturi la o salata sanatoasa, paste integrale, sandvisuri, pite mexicane sau paine toast sau tartine. 
 
De exemplu, daca gatesti legume rumenite la cuptor si presari peste ele putin parmezan care se topeste la caldura nu va fi “crima” pentru silueta sau daca presari 2-3 felii de Mozarella la o salata mediteraneana iar nu este gresit. Ideea este sa fii moderat, sa folosesti o cantitate mica in scop de decorare si sa nu faci combinatii nesanatoase. O combinatie gresita considerata bomba calorica ar fi sa presari branza peste omleta, ochiuri sau carnati.
 
 
 

Catre ce branzeturi te poti indrepta?

 
Branzeturile sanatoase pot fi consumate zilnic chiar la 1-2 mese indiferent ca vrei sa slabesti, sa te mentii sa te ingrasi punand masa musculara. Secretul la cei ce vor sa slabeasca este sa faca combinatii cat mai hipocalorice cu ele, iar cei ce au alt scop decat slabirea pot face combinatii complexe cu seminte de quinoa, cuscus, hrisca, fasole neagra sau rosie, carne slaba gatita sanatos si proteine vegetale precum tofu, seitan, etc.
 
Cele mai sanatoase branzeturi ar fi branza de vaci, perlutele de branza, ricotta, urda, crema de branza dietetica si branza Halloumi, care este singura ce poate fi prajita sau gatita la grill si poate inlocui carnea cu succes, dar si ouale.
 
 
 
 
 

Cele mai sanatoase combinatii cu branzeturi

 
Chiar daca nu crezi, branza sanatoasa poate fi consumata in multe moduri fara sa acumulezi kilograme nedorite. Iata niste exemple inedite, rapide si simple:
 
1.Frigaruie cu mix de legume si cuburi de branza halloumi – pentru cei ce vor sa slabeasca, iar cei ce vor ingrasare sanatoasa pot adauga si cuburi de piept de pasare, somon sau fructe de mare. Se servesc cu salate de cruditati sau sosuri light ce merg la orice mancare.
 
 
2.Paine toast cum se spune la francezi sau clasicele tartine la noi – cei ce vor sa slabeasca sep ot limita la crema de avocado cu legume si branza presarata pe cand cei ce doresc ingrasarea pot adauga 2-3 felii de sunca slaba sau bacon slab sau felii de somon afumat sau ton in apa. In afara de avocado mai poti prepara crema tartinabila de vinete, de seminte de chia, dovlecei sau ardei grasi copti.
 
3.Rulouri din legume lungi cu perlute de branza, crema de branza light sau branza de vaci sau urda. Ai nevoie de felii de dovlecei, castraveti sau vinete gatite la grill sau cuptor si apoi merg unde cu branza dorita si rulate.
 
 
4.Legume umplute cu branza de vaci, urda, ricotta sau perlute de branza – poti alege vinete, castraveti, rosii, ardei gras, dovlecei, avocado, ciuperci champignon – consumate crude, gatite la grill sau cuptor. Se umplu la final cu branza dorita.
 
5.Tot felul de salate la care poti adauga branza sanatoasa, dar fara sa adaugi maioneza, smantana, bacon, carne grasa sau alte ingredente considerate bombe calorice.
 
6.Mici aperitive cu rondele de legume (castraveti, dovlecei, rosii, vinete, etc) – intre rondele poti adauga branza si vor semana cu niste mici burgeri vegetarieni.
 
 
7.Mancarica de tofu cu branza faramitata.
 
8.Sandvisuri colorate cu branza (felii de paine sau pite).
 
 
9.Porridge cu verdeturi, legume sau fructe.
 
10.Mancarica de legume cu branza Halloumi prajita sau gatita la grill sau cuptor. Va semana cu carnea si este la fel de consistenta.
 

 

Tags:
branzeturi
combinatii slab calorice
combinatii cu branzeturi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Consuma lactate si branzeturi fara sa te ingrasi Alimentatie

    Consuma lactate si branzeturi fara sa te ingrasi

    01.03.2019

    Am crescut toti crezand ca este bine sa consumi cat mai mult lapte, mai ales de vaca. Parca nu exista zi fara o cana de lapte sau un bol cu cereale si lapte dimineata. Din pacate, este gresit sa...

    mai mult
  • Olympus - branza buna Blog

    Olympus - branza buna

    08.07.2011

    Branzeturi Olympus - iata o notiune care, recunosc, imi era necunoscuta pana acum o saptamana, desi sunt mare amantoare, iar dieta mea e compusa in cea mai mare parte din lactate. Cand lucrurile...

    mai mult
  • Sophia Loren tine dieta cu paste! Diete celebre

    Sophia Loren tine dieta cu paste!

    14.03.2010

    Sophia Loren, una dintre actritele straine care arata bine in ciuda varstei inaintate, detine micile ei secrete. Iar unul dintre ele este regimul alimentar. Cand am auzit ca Sophia Loren tine...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare