Compot de mere cu scortisoara
Compotul de mere cu scortisoara este preferatul meu, mai ales daca este rece. Este foarte racoros, iar aroma scortisoarei il transforma intr-o delicatesa. Pe langa toate acestea, este si foarte usor de preparat, iar daca il puneti in borcane sterilizate si inchise ermetic il puteti pastra pentru iarna.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pentru o portie de compot de mere cu scortisoara aveti nevoie de : un kilogram de mere, 200 de grame de zahar, un baton scortisoara si un litru de apa.
Merele se spala foarte bine apoi se curata de coaja. Folositi o mandolina pentru a curata coaja cat se poate de subtire. Pueti merele in apa, impreuna cu zaharul si scortisoara si puneti-le la fiert la foc mic. Gustati si daca credeti ca este nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. De asemenea, daca nu va place prea condimentat, puteti sa inlocuiti batonul de scortisoara cu praf de scortisoara pe care il adaugati in cantitatea pe care o doriti, dupa gust. Fierbeti merele aproximativ 15 minute. Cand merele sunt moi, compotul este gata. Timpul de fierbere poate varia in functie de soiul merelor, asa ca cel mai bine este sa gustati.
100 de g de compot de mere contine: 82 calorii, 0,2 g proteine, 0 g lipide si 18,5 g carbohidrati.
Pofta buna!