Conopida este un aliment care contine multe substante benefice sanatatii. Seleniul si vitamina C din conopida fac o echipa buna impreuna si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Consumata constant, ea mentine sanatatea sistemului cardiovascular, scade colesterolul si previne hipertensiunea arteriala.
Iata mai jos o reteta delicioasa si rapida cu conopida, pe care sa o incerci si tu.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Cum prepari conopida cu smantana si cartofi la cuptor?
Ingrediente:
- cativa cartofi;
- doua buchete mari de conopida;
- branza data pe razatoare;
- un ou;
- o ceapa tocata fin;
- o jumatate de cana de lapte;
- o cutie de smantana mica;
- ulei;
- sare si piper.
Mod de preparare:
1. Pune conopida la fiert in apa cu sare, pana cand se inmoaie.
2. Fierbe cartofii.
3. Incalzeste cuptorul la 400 de grade si unge o tava cu ulei.
4. Pune conopida si cartofii intr-un vas si amesteca-i bine, cat sa se transforme intr-un piure. Adauga laptele, branza, oul, smantana si ceapa. Nu uita de sare si piper.
5. Dupa ce ai amestecat bine ingredientele cu mixerul, pune acest piure intr-o punga, taie un colt al pungii si pune piureul in tava ca si cand ai pune frisca pe prajituri.
6. Lasa piureul in cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 minute.
7. Daca vrei ca lucrurile sa fie mai simple, pune piureul intr-o tava si lasa-l sa se rumeneasca.
8. Cand e gata, orneaza-l cu ceapa verde.
Pofta buna!