Conserva de peste in suc de rosii

Nu e obligatoriu sa fiti pescari pentru asta. Se poate cumpara peste si de la supermarket. Eu am folosit caras dar merge orice fel de peste. Pestele este considerat un aliment foarte valoros datorita continutului de proteine de calitate superioara si a mineralelor cum sunt fierul, fosforul potasiul si magneziul. Carnea de peste, in special cea mai putin grasa, este foarte des intalnita in diete. Avantajul pe care il ofera aceasta reteta, este ca pestele poate fi consumat cu tot cu oase.  

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente: 1 kg de peste mic, 2 cepe mari, jumatate de litru de bulion, 4 linguri de ulei, 4-5 fire de cimbrisor, 2 foi de dafin, sare, piper dupa gust. 

Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul. La final se pune uleiul , bulionul si rosiile din conserva. Se pune un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore.  

 

O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 2 ore jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald.   

Pofta buna! 

100 gr. de conserva depeste in suc de rosii contine: 132 calorii, 17 gr. proteine, 11 gr. lipide si 2 gr.carbohidrati. 

Tips: Conserva de peste facuta in casa se poate servi si copiilor. In momentul servirii, putem adauga 1-2 feliute de lamaie.

Tags:
peste
suc de rosii
fosfor
magneziu
ceapa
ulei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • cirmicica
    1. cirmicica 12.09.2010 12:34

    Mi se pare o reteta foarte buna,imi place pestele foarte mult,o sa incerc reteta asta,mersi...

  • viorel
    2. viorel 12.12.2010 23:42

    cum se inmoaie oasele fara otet?

  • Marcu Luca
    3. Marcu Luca 26.05.2012 18:56

    Reteta e un dezastru: daca lasi pestele 2 ore si jumatate in kukta, se face pasta, praf... trebuie lasata o ora, o ora si jum maxim.. Am distrus 2 kg de peste cu prostia asta a voastra..

  • pacatosul
    4. pacatosul 10.07.2013 17:02

    Marcu Luca... si apostolii care-ti poarta numele... sau tu pe ale lor... au suferit. Fiecare la vremea lui. Numai ca ei au suferit din credinta. Tu, din alt motiv.

  • Bau bau
    5. Bau bau 05.09.2014 13:50

    Haha, timpul de gatit variaza in functie de peste si de oala cu presiune, nu recomand oalele fara un reglaj de abur pt ca pestele e sensibil si se rupe la presiune mare.

  • florinbarlad
    6. florinbarlad 06.03.2016 22:59

    Multumesc mult pentru reteta!Am preparat-o astazi din sprot si a iesit teribil de bine.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare