Consuma cele mai inedite tartine matinale - rapid, usor si dietetic

Ce poate fi mai practic decat 1-2 tartine la micul dejun sau ca o gustare intre mesele principale ale zilei? Din pacate, nu toate tipurile de tartine sunt si hipocalorice. Pe piata exista multe creme tartinabile pline de coloranti si calorii goale care aduc kilograme in plus si probleme de sanatate. Noi ne-am gandit sa-ti sugeram niste tartine cu adevarat inedite pe care le poti prepara rapid acasa in doar 2-3 minute si care ajuta foarte mult la slabire. Nu te gandi ca seamana cu clasicele tartine pe care le ungi cu o pasta sau crema. 
 
In procesul de slabire trebuie sa ne alegem cu grija alimentele, dar si combinatiile pe care le facem cu ajutorul lor. Meniul trebuie sa fie hipocaloric, dar totusi consistent. Nu crezi ca se poate? Vei fi surprins cand vei afla secretele in randurile urmatoare.
 
Nu vrem sa te mai tinem in suspans, asa ca iti vom spune ca este vorba despre omleta in paine, care seamana cu niste tartine uimitoare. Daca nu ai sti care sunt ingredientele si pasii de preparare nu te-ai gandi ca este vorba despre o omleta. In cazul in care te gandesti ca omleta ingrasa sa stii ca nu te vom contrazice si asta pentru ca o gatim la tigaie cu mult ulei, o preparam din multe oua si facem combinatii nesanatoase atat in timpul prepararii cat si la consum, folosind diverse sosuri si dressinguri grase. Consumand omleta in paine ai sansa de a te bucura in continuare de o omleta absolut delicioasa, dar nu te vei ingrasa daca vei respecta reteta oferita de noi si pasii nostri de preparare.
 
 

Cum preparam omleta in paine?

 

Poate parea o bataie de cap sa faci o omleta in paine, dar nu este deloc asa. Iti garantam ca nu va iesi uleioasa, nici arsa si nu trebuie sa ai o grija excesiva in timpul pregatirii sa nu se lipeasca sau sa-si strice aspectul. Omleta a fost mereu o mancare practica si destul de versatila si asta pentru ca iti permite sa te joci cu tot felul de ingrediente. Dasca esti la cura de slabire trebuie sa eviti sosurile grase si ingredientele pline de calorii. In rest, ai nevoie doar de imaginatie si sa-ti cunosti gusturile foarte bine. Ingredientele pentru omleta in paine pot fi urmatoarele:
 
 
  • 1-2 felii mici sau mari de paine (sa fie paine integrala sau din seminte, pentru calorii bune) – se poate si mai multe felii
  • Legume la punga (mix de legume mexicane)
  • Ciuperci champignon maruntite
  • Ceapa rosie taiata marunt
  • Rosii medii sau cherry tocate sau taiate felii subtiri
  • Ceapa verde tocata
  • Usturoi proaspat tocat
  • Patrunjel proapat tocat (iarna merge si patrunjelul condiment)
  • Putina branza feta, parmezan, mozarella sau branza de vaci (presari o cantitate mica)
  • Muraturi asortate taiate cuburi
  • Ardei gras de toate culorile
  • Ardei iute tocat, dar fara samburi
  • Condimente precum curry, piper negru macinat, piper alb macinat, piper cayenne, boia dulce sau iute, turmeric, sare kosher sau Himalaya
  • 2-3 oua batute spuma la 2 tartine
  • Legume marinate de vara taiate bucati mici
  • Verdeturi tocate (varza kale, spanac, rucola, frunze de salata, etc)
  • Fructe precum avocado, pepene verde murat sau marinat

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Dupa cum se poate observa poti alege dintr-o gama larga de alimente si poti combina cate vrei, pentru ca toate cele mentionate sunt hipocalorice. Oricum trebuie sa folosesti o cantitate mica din fiecare. Omleta in paine se bazeaza pe mix de combinatii alimentare si desi s-ar crede ca baza este oul, de fapt este painea.
 
 
Pasii de preparare sunt destul de simpli si anume:
 
1.Taie cu ajutorul unui cutit subtire miezul si scoate-l, dar ai grija sa nu rupi marginile painii. Va fi suportul tau ca omleta sa nu o ia la vale in tigaie sau tava din cuptorul de aragaz (depinde cum ti-e mai usor sa o prepari).
 
2.Miezul poate fi folosit pentru a lega compozitia la piftele, crutoane pentru supa salata, etc. Nu-l arunca!
 
3.Intr-un bol inalt se bat spuma oualele si apoi se adauga legumele, verdeturile tocate si condimentele alese. Amesteca bine totul.
 
4.Preincalzeste putin tigaia neaderenta sau cuptorul si unge fundul cu cativa picuri de ulei de masline sau ce ulei ai. Aseaza marginile de paine, dar fixeaza-le bine de fund.
 
5.Ia cate putin din compozitie si umple feliile de paine, lasa-le la rumenit pe o parte si cealalta timp de 2-3 minute maxim.
 
 
Tartinele se servesc simple sau cu salate de cruditati, dar pot fi decorate si cu sosuri light si verdeturi.
 

 

Tags:
tartine
tartine matinale
dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare