Consuma vlastari - buni la slabire, detoxifiere si prevenirea cancerului

Nu mai este un secret ca medicii si nutritionistii ne sfatuiesc mereu ca consumam cat de des putem legume si verdeturi pentru ca ne ofera vitamine, minerale, antioxidanti, proteine vegetale de calitate si fibre, iar pe deasupra sunt si slab calorice. Ne-am permite sa facem combinatii alimentare cat mai inedite. Din pacate, cele mai multe persoane se plang in ceea ce priveste acest sfat, avand in vedere ca legumele si trufandalele nu se gasesc pe piata tot timpul anului, iar cele existe din supermarketuri pot fi modificate genetic sau stropite cu tot felul de pesticide. 
 
Cei care folosesc aceasta scuza nu iau in calcul ca fiecare anotimp ne intampina cu propriile alimente pretioase si trebuie sa le diversificam mereu de la un sezon la altul si putini se gandesc sa-si puna la congelat cruditati pentru a se bucura de ele tot timpul anului. Ca sa ne asiguram ca iti iei doza zilnica de nutrienti indiferent de anotimp, iti propunem sa consumi vlastari.
 

Sa aflam mai multe despre vlastari!

 

Vlastarii pot fi sub forma de seminte sau microplante ce se cultiva din legumele pe care le stim deja la lumina suficienta si anumite temperaturi. Faptul ca au dimensiuni de doar cativa centimetri si cu ajutorul lor legumele si trufandalele ajung sa creasca si sa devina mature pentru a fi comestibile ii face extrem de pretiosi. Spre deosebire de legume si verdeturi, vlastarii nu au nevoie sa fie stropiti cu pesticide si diverse alte substante toxice pentru a tine la distanta daunatorii, motiv pentru care sunt mai siguri pentru consum.
 
Vlastarii sunt niste minunatii ale naturii ce pot fi consumate in orice anotimp si putem alege sa-i cumparam direct pentru a-i consuma la diverse mancaruri sau ii putem creste acasa in rasaduri. Nu avem nevoie decat de seminte sau niste radacini, pamant de calitate, lumina, caldura si umezeala propice. In cateva zile sau saptamani vom avea propria productie de vlastari si partea buna este ca putem creste soiuri diverse.
 
Multi au inceput sa consume deja vlastari si asta pentru ca s-a descoperit ca au nutrienti mai calitativi decat legumele mature cu care ne-am obisnuit. Plus de asta, nu este necesar sa-i gatim ca sa se piarda din nutrienti.
 
 
 

Ce beneficii pentru slabire si sanatate aduc vlastarii?

 
Avand in vedere ca nutrientii raman nealterati ei se gasesc intr-o concentratie mai mare si asta pentru ca reprezinta hrana vie si pentru viitoarele legume si implicit, energie vitala si pentru organismele noastre. Este de ajuns sa consumam cateva fire sau seminte de vlastari si este ca si cum am consuma 1 kilogram de legume si verdeturi doar ca fara un numar mare de calorii. Nici macar nu vei mai avea nevoie de suplimente alimentare. Pentru slabire sunt destul de importanti pentru ca o favorizeaza gratie aportului urias de nutrienti.
 
Metabolismul va fi accelerat si datorita unei digestii imbunatatite, iar vlastarii sunt cei mai indicati in acest sens. Daca unele legume sau mancaruri  ne pot pica greu la stomac, iata ca vlastarii ne racoresc, ne hidrateaza si ne dau rapid senzatia de satietate. In plus, aduc si un boost de energie favorabil arderii grasimilor. Este bine sa consumam vlastari la fiecare masa ca sa avem energie pe tot parcursul zilei.
 
 
Cum nu putem vorbi de slabire fara o detoxifiere, sa stii ca vlastarii sunt buni si in acest sens. Au puterea de a regenera intreg organismul, de a imbunatati functionarea tuturor organelor interne, de a intari sistemul imunitar si de a elimina toate toxinele din corp. Nu mai este decat un singur pas pana la slabire! Putem adauga vlastari atat in smoothieuri cat si porridgele de dimineata.
 
 
Slabirea ca slabirea, dar si sanatatea este importanta, pentru ca altfel am fi frumosi la exterior si mai nefericiti pe partea interna. Cele mai comune boli ale societatii pot fi tratate in faze incipiente si chiar prevenite daca consumam zilnic vlastari sau macar de cateva ori pe saptamana. Tinem la distanta cancerul in diverse forme, colesterolul rau, diabetul, obezitatea, bolile digestive si cele cardiovasculare.
 
 
Pentru ca atunci cand vine vorba de mancare conteaza si aspectul pe langa gust, vlastarii au forme si culori minunate, dar si un gust destul de pregnant depasind aroma naturala a legumelor mature. Orice mancare capata viata folosind vlastari!
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
vlastari
slabire
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare