Consumi avocado si topesti jumatate de kilogram pe zi

Avocado este un fruct desi majoritatea considera ca ar fi o leguma si a ajuns sa fie apreciat peste tot in lume gratie beneficiilor sale de necontestat. Nu are chiar cel mai mic pret de pe piata facand o comparatie alimentele cu care ne-am obisnuit, dar cu siguranta nu este vorba de un pret la care sa nu se putem uita. O cura cu avocado este bine oricand, iar la mentinere poti consuma avocado de cateva ori pe saptamana. Din pacate, exista inca multe persoane in Romania care nu au curaj sa-l consume si asta pentru ca nu se dau in vant dupa gust. Ei bine, se intampla asta pentru ca este un aliment relativ nou pe piata romaneasca si nu multi stiu cum sa-l consume. Despre el se poate spune ca are un gust relativ neutru care te duce cu gandul la verdeata, dar avantajul este ca poate fi combinat cu tot felul de alte alimente sanatoase si poti utiliza o sumedenie de mirodenii, condimente si ierburi aromatice ca sa-l faci sa fie pe placul tau. Incearca si te vei convinge!
 
Iti vine sa crezi ca un fruct poate contine grasimi sanatoase la fel ca si pieptul de pasare, pestele, fructele de mare, maslinele si uleiul de masline? Realitatea este ca abunda in acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6 care nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie din motive rezonabile. 
 
Poate nu stiai dar un consum regulat de avocado aduce colesterolul la limite normale, tine sub control zaharul din sange si astfel poti tine la distanta oscilatiile de tensiune arteriala, bolile cardiovasculare si atacurile cerebrale. Chiar si obezitatea va fi tinuta la distanta. Multe decese au loc din cauza acestor afectiuni pe tot globul aproape.
 
Acum ca ai descoperit ca este necesar pentru mentinerea sanatatii pe timp indelungat, sa discutam mai multe de cum poti slabi cu ajutorul sau. In afara de grasimile sanatoase de care spuneam, avocado incanta si prin continutul enorm de fibre de calitate, antioxidanti puternici gratie culorii frumoase de verde si tot felul de fitonutienti, enzime digestive, carbohidrati de buna calitate, vitamine si minerale. Cu alte cuvinte spus, exact ce are nevoie corpul pentru a slabi sanatos si fara efort.
 
 
 

Cum sa arate mesele cu avocado?

 
Partea buna este ca o masa poate arata asa cum iti doresti atata timp cat portiile de mancare sunt potrivit de mici. Avocado are in jur de 90 de calorii la 100 de grame, este foarte consistent, dar totodata ofera rapid senzatia de satietate si nu va fi cazul sa consumi mai mult de cateva felii sau un avocado intreg pe zi. Mentionam ca un consum excesiv de avocado va favoriza acumularea kilogramelor in loc de slabire. Moderatia este cuvantul de ordine asadar!
 
Nu exista un aliment mai versatil decat avocado. Asta este clar! Il poti gati la grill, la cuptor, il poti umple cu tot felul de legume, verdeturi si seminte, merge de minune si la salate in stare cruda, sandvisuri, supe crema si ce mai vrei tu. Cea mai cunoscuta forma de consum este insa humusul de avocado cu branzica de vaci sau iaurt grecesc, ceapa verde si tot felul de cruditati.
 
 
O cura de slabire cu avocado iti permite sa consumi la fiecare masa 4-5 felii de avocado sau jumatate de avocado, dar combinatiile alimentare sa fie cat mai simple. De exemplu, daca alegi o mancare cu peste fara spini, gatit la grill si cu multa salata langa, poti folosi doar 3 felii de avocado, pentru ca deja este o masa destul de consistenta. Vezi aici 7 salate inedite cu avocado!
 
La salate de exemplu nu ai nevoie de mai mult de jumatate de avocado si in rest poti folosi tot felul de legume si verdeturi crude. Chiar si 1-2 linguri de branzica de vaci poti folosi.
 
 
Ca sa slabesti cu avocado trebuie sa consumi pentru 1-2 saptamani macar 1-2 mese cu avocado in fiecare zi. Restul meselor pot consta in smootheiuri, salate de cruditati, supe de zarzavaturi sau mese cu carne slaba ca in exemplul dat anterior. Poti consuma si piept de pui sau curcan, somon afumat, ton in apa sau sunca slaba.
 

 

Tags:
avocado
topesti jumatate de kilogram
consumi avocado
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare