Consumul de ciocolata dimineata te ajuta sa slabesti

Potrivit ultimelor studii in materie de slabit si nutritie, ciocolata poate ajuta in procesul de slabire daca este consumata dimineata. Pe langa faptul ca ciocolata subtiaza talia si energizeaza organismul, ea imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria.
 
Studiul a fost coordonat de cercetatorii de la o universitate din Tel Aviv si a durat 32 de zile, perioada in care au fost analizate doua grupuri de persoane obeze, ambele la un regim restrictiv de slabire, numai ca unul a consumat ciocolata dimineata la micul dejun, iar celalalt nu. La sfarsitul perioadei de studiu s-a constatat ca persoanele care au mancat ciocolata au reusit sa piarda in greutate mai mult fata de cele care nu au avut acest aliment la micul dejun.
 
Care este explicatia?
 
Se pare ca ciocolata confera o senzatie de satietate pentru o perioada mai mare, accelereaza metabolismul si ajuta la grabirea procesului de ardere a grasimilor in cadrul unei diete restrictive.
 
O alta explicatie pentru care ciocolata ajuta la slabit este ca ea elimina frustrarile inerente unei cure de slabire cu prea multe restrictii, deoarece este unul dintre alimentele la care poftesc cele mai multe persoane atunci cand e vorba de slabit. Cand mananci ciocolata, starea ta mentala este in mod evident una buna. 
 
Cum sa incluzi ciocolata in dieta ta?
 
Obisnuieste-te sa mananci ciocolata in fiecare dimineata, dupa micul dejun. Indiferent cate calorii are ciocolata, acestea vor fi arse in timpul zilei, daca dieta ta este una echilibrata. Pentru a evita ingrasarea, renunta la alimentele prea grase, carbohidratii rafinati si diverse alte dulciuri pe parcursul zilei. 
 

Care sunt avantajele consumului de ciocolata?
 
Nenumarate studii au aratat ca ciocolata imbunatateste functiile cognitive si gandirea abstracta, previne imbatranirea prematura a creierului si bolile cardiovasculare. Ea contine flavonoizi importanti pentru o buna circulatie a sangelui la nivelul creierului, dar si pentru scaderea colesterolului. Flavonoizii duc de asemenea la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea formarii cheagurilor de sange.
 
Pentru a beneficia cat mai mult de proprietatile ciocolatei, este important sa alegi ciocolata cu 60-70% continut de cacao, fara tot felul de umpluturi care, de obicei, contin multe chimicale si grasimi hidrogenate. 
 
 
Tags:
ciocolata
slabire
dieta
ciocolata in dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare