Consumul de proteina poate fi oare mai util decat mancarea naturala?

Stil culinar 10.05.2017 dietetik
În articolul meu anterior v-am povestit cum am intrat în lumea alergării și am făcut primii mei pași nesiguri. La finalul articolului am amintit despre proteina «DiaVita». Am primit o mulțime de mesaje personale de la cititori cu rugămintea de a vorbi mai pe larg despre utilitatea sa, și de asemenea despre cantitatea care trebuie consumată. Păi hai să discutăm!
Am să încep mai întâi prin a spune că la început consideram că proteina e un ”produs chimic”. Mă temeam că folosirea ei va afecta sănătatea. Dar am avut noroc că prietenul meu care este atlet era un adevărat specialist în nutriție și mi-a explicat în detaliu, a început de la faptul că proteina este albumină obișnuită. Ea se găsește în majoritatea produselor naturale – ouă, piept de pui, brânză proaspătă.
În proteina «DiaVita» se găsesc aceleași ingrediente, doar că într-o formă mult mai concentrată. Nu aveți nevoie să cărați cu voi la antrenament caserole grele cu piept de pui și brânză proaspătă, este de ajuns să luați pur și simplu un shaker cu pulberea și după antrenament să o diluați cu lapte degresat sau cu apă.

În ce cazuri proteina «DiaVita» este mai utilă decât mesele clasice?

Prieteni, este greu de crezut, dar consumarea cocktailului proteic «DiaVita» imediat după alergare este mult mai utilă decât consumarea pieptului de pui sau a oricărei mâncări care trebuie digerată.
De ce? Pentru că imediat după alergare organismul alimentează cu sânge mușchii care au fost solicitați în timpul alergării, iar stomacul primește mai puțin sânge. De aceea consumarea unor mâncăruri ”grele” poate duce la o digerare incompletă și la alte probleme cu tractul intestinal. Vă veți înlesni semnificativ digestia dacă veți bea cocktailul proteic în jumătate de oră după antrenament.

Cum și în ce cantitate este nevoie să luăm «DiaVita»?

Eu recomand să fie consumată proporțional:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

  • 70% din calorii din mâncarea naturală
  • 30% din calorii din nutriția pentru sportivi

Fiecare are organismul său, totul este cât se poate de individual, însă pentru începători, după cum arată practica, este cea mai bună proporție. Mai departe puteți varia aceste cifre.
De exemplu, eu dimineața beau 1 cocktail înainte de micul dejun, pe al doilea îl beau după alergare. În zilele în care nu fac antrenament pur și simplu beau 1 cocktail dimineața și toată ziua sunt vioi.

Aromele extraordinare ale proteinei «DiaVita»

Trebuie menționate în mod deosebit aromele extraordinare ale proteinei «DiaVita». Eu prefer gustul de ”Ciocolată”: îmi aduce aminte de gustul ciocolatei negre, se dizolvă foarte bine în lapte și se bea ușor. După consumarea ei rămâne un gust plăcut și timp de 3 ore nu simt nevoia să mănânc.

De aceea, dacă dintr-un anumit motiv nu ați încercat-o, puteți comanda proteina cu gustul care vă place mai mult.

Scrieți și puneți întrebări. Pe curând, prieteni!

 

Tags:
proteine
consum de proteine
diavita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare