Consumul moderat de alcool nu are efect asupra fatului

Una dintre regulile cardinale pentru gravide este sa nu bea. Dar nici sa nu fumeze, din cate imi spune mama, cea care a incalcat ambele reguli dar cu moderatie.

Iata ca ce imi spunea mama e confirmat acum de un nou studiu realizat de cercetatorii din Danemarca. Consumul moderat de alcool nu are efect asupra fatului. Copiii in varsta de 5 ani, ai caror mame au baut moderat in timpul sarcinii, nu prezinta nici un semn de boala. Totusi expertii sustin ca descoperirea nu trebuie sa incurajeze mamele sa dea cep butoiului cu vin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetarea a analizat 1600 de femei daneze care au consumat fie intre unul si patru bauturi pe saptamana, fie intre 5 si 8, 9 sau mai multe sau deloc. Testele nu au fost facute atunci ci dupa 5 ani de la nasterea copiilor. Le-a fost analizat IQ-ul, nivelul de atentie si capacitatea de organizare, management al timpului si autocontrol.

 

Copiii ai caror mame au baut putin sau moderat in timpul sarcinii nu au prezentat nici un semnalment aparte in ceea ce priveste dezvoltarea creierului. Nici cei ai caror mame nu s-au atins de bautura. S-a observat insa o modificare la copiii ai caror mame au consumat alcool destul de mult in timpul sarcinii. Este vorba despre un deficit de atentie.

Ideea este simpla – rezultatul studiului nu incurajeaza gravidele sa bea in exces, le ajuta doar sa nu intre in panica sau sa isi faca mustrari de constiinta daca au baut putin alcool.

In concluzie, consumul moderat de alcool nu are efect asupra fatului.

Tags:
Consumul moderat de alcool nu are efect asupra fatului
regim de viata sanatos
sarcina
alcool in timpul sarcinii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare