Cosmetice bio : pro sau contra

Le gasesti cu usurinta in magazinele din oras sau pe internet, daca vrei o gama mult mai variata. Produsele de ingrijire bio acopera o paleta larga incepand cu creme de ingrijire si terminand cu farduri de pleoape.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Desi catalogate drept fita din cauza pretului net superior fata de produsele similare pe care le gasim in supermarket, produsele bio aduc multe avantaje. 

 

Conditia primordiala este sa nu suferi de vreo alergie la diversele plante din care sunt facute cosmeticele organice. Daca ai trecut testul asta si ai si ceva bani in buzunar, te poti bucura fara probleme de alternativa sanatoasa la produsele de machiar si ingrijire traditionale.
 
Au starnit o adevarata manie printre vedetele de la Hollywood, care se inghesuie la usa magazinelor cu cosmetice bio. Una dintre ele este Julia Roberts, am vazut-o cu ochii mei.
 
Ce e extraordinar la produsele astea este ca din procesul de fabricare sunt eliminati parabenii sintetici si sarurile de aluminiu, substante toxice pentru organism. 
 
Asadar, la conservarea cosmeticelor bio se folosesc uleiurile naturale, motiv care le limiteaza termenul de valabilitate la maximum 6 luni in loc de peste 12, cat sunt valabile cosmeticele obisnuite.
 
Parabenii cresc perioada de valabilitate si au rolul de a distruge bacteriile. In acelasi timp insa joaca si rolul negative al substantei care stimuleaza productia de estrogen si sunt  considerati de unii cercetatori un factor de risc in aparitia cancerului mamar. 
 
Inca o bila neagra primesc si pentru ca pot declansa eczeme si iritatii locale in cazul persoanelor care au ten cu predispozitie alergica. 
 
Acum ca v-am convins sa incercati macar un produs cosmetic bio, trebuie sa va atrag atentia asupra unui aspect. Atentie la alergii ! Chiar daca nu contin parabeni sintetici, cosmeticele bio implica si ele riscuri in cazul persoanelor care au alergii la plante si fac dermatite de contact des. 
 
Tags:
cosmetice bio
parabeni
cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare