Crema de iaurt si visine
-1 borcan de visine din compot,
-4 foi de gelatina,
-2 batoane de vanilie
-2 galbenusuri,
-4 linguri cu zahar pudra,
-2 plicuri de zahar vanilat,
-450 de ml de iaurt fara grasimi,
-2 piscoturi.
Mod de preparare
Se scurg visinele puandu-le intr-o strecuratoare, iar sucul se pastreaza pentru mai tarziu. Foile de gelatina se lasa in apa pentru 5 minute.
Batoanele de vanilie se taie in doua si apoi pe lungime pentru a le goli de continut.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Intr-un vas se vor amesteca galbenusurile, vanilia, zaharul pudra si zaharul vanilat cu mixerul pana cand devin spumoase.
Se scoate gelatina din apa si se preseaza pentru a se scurge. Se topeste intr-un vas la foc mic, iar apoi se amesteca cu spuma de oua.
Se adauga treptat iaurtul in crema si se tine la rece pentru 5 minute pentru a deveni gelatinos.
Se impart trei sferturi de visine in patru pahare. Se bate un pic crema, se varsa peste visine si se lasa la rece pentru o ora. Se adauga visine si piscoturi.
Valoarea nutritiva
O portie are: 270 de Kcal, 7 grame de proteine, 5 grame de grasimi si 55 de grame de carbohidrati.
Pofta buna!