Crevetii, buni pentru sanatate
Daca cei mai in varsta care se gandesc la creveti stramba din nas, pentru ca au avut prea mult parte de chipsuri vietnameze de creveti, omniprezente in alimentarele comuniste, ar trebui sa-si regandeasca pozitia fata de ei. Nici vorba ca aceia sa fi fost creveti sanatosi, dar adevaratii creveti sunt foarte buni.
De ce sunt buni crevetii?
In primul rand, este vorba de cantitatea de Omega 3 pe care o contin, una dintre cele mai sanatoase si folositoare substante pentru organismul uman. Triptofanul (care produce serotonina) si seleniul sunt principalii nutrienti regasiti in creveti. 100 de grame de creveti va asigura 95% din necasarull de triptofan si 60% din cel de seleniu. Desi s-a crezut mult timp ca au un continut periculos de colesterol, crevetii sunt mai putin daunatori din acest punct de vedere decat ouale de gaina, de exemplu. De aceea, studii recente au aratat ca este gresit sa se evite crevetii de teama colesterolului. colesterolul din creveti este sarac in grasimi saturate.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Proteinele, vitamina D, vitamina B12, fierul, fosforul, omega 3, vitamina B3, zincul, cuprul si magneziul se afla in procente situate intre 15 si 25% din cat are nevoie organismul zilnic, asa ca importanta nutritiva a crevetilor este mare.
Stiati ca durata medie de viata a unui crevete este de 4 ani si ca in primii 3 ani toti crevetii sunt masculi, apoi, in ultimul an de viata, devin femele?