Criolipoliza iti remodeleaza corpul prin inghet

Pentru cine nu are rabdare sa tina diete sau sa faca sport pe durata indelungata, exista o procedura care te scapa de colacei fara niciun efort. Criolipoliza inseamna inghetarea celulelor grase si se realizeaza fara dureri si fara vanatai.  

Criolipoliza a fost descoperita de medicii dermatologi Dieter Manstein si R. Rox Anderson de la centrul pentru fotomedicina Wellman al Massachusetts General Hospital din Boston, SUA. Acestia au demonstrat ca, sub conditii de laborator controlate, celulele subcutanate adipoase sunt, in mod natural, mai vulnerabile la efectele racirii decat tesuturile din imprejurimi. Aceasta descoperire, numita “selective cryolysis” a dus la dezvoltarea tehnologiei patentate ulterior si care sta la baza procedurii neinvazive numita criolipoliza.
 
Criolipoliza este o procedura neinvaziva care ingheata celulele de grasime la nivel local (in functie de zona aplicata), pana la o anumita temperatura. Criolipoliza se realizeaza cu ajutorul unui aparat care seamana cu sonda ecografica si care aspira, asemenea unui vacuum, pielea si stratul de grasime de sub ea. 
 
  
Criolipoliza se bazeaza pe faptul ca celulele adipoase sunt mai vulnerabile la racire decat tesuturile din vecinatate. Prin urmare, sonda care este aplicata la nivel local protejeaza epiderma, nervii, muschii si celelalte tesute. Celule adipoase astfel racite intra astfel in apoptoza (forma a mortii celulare programate, proces prin care celulele declanseaza propria lor auto-distrugere ca raspuns la un anumit semnal) si sunt eliminate gradual, reducand grosimea stratului de grasime.
 
Sonda localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura intre -3 si -8 grade Celsius. Este nevoie de o expunere la frig de 5 pana la 20 de minute pentru ca celulele grase sa se dezintegreze si de 6 - 8 saptamani pentru ca sistemul limfatic sa le elimine in mod natural. In medie, stratul de grasime este redus circumferential cu cca 5.3 cm ± 1.3 cm, iar rezultatele sunt vizibile dupa 3 saptamani de la prima sedinta.  
 
Cu siguranta ca rezultatele nu sunt la fel de rapide si de dramatice cum ar fi in cazul liposuctiei, dar criolipoliza te scuteste de dureri, vanatai si perioade lungi de recuperare. Inrosirea pielii poate aparea pe portiunea tratata, si poate dura de la cateva minute la cateva ore. Procedura se efectueaza in zonele predispuse acumularii de strat adipos: abdomen, coapse, solduri, deasupra genunchilor.
 
Un studiu recent al Scolii de Medicina si Chirurgie al Universitatii din Napoli intreprins pe 50 de pacienti si republicat de The National Center for Biotechnology Information din SUA a relevat faptul ca criolipoliza reduce semnificativ grasimea si celulita in zonele tratate. Reducerea medie a grasimii dupa un singur tratament a fost de 3,02cm, iar circumferinta a fost redusa in medie cu 4,45cm.
 
Pentru ca aceasta procedura sa aiba rezultate pentru timp indelungat, se recomanda o dieta sanatoasa, echilibrata si activitate fizica cel putin 30 de minute in fiecare zi. 
 
Contraindicatii: sarcina, perioada de alaptare, cancer, inflamatii acute, probleme renale, ale ficatului, inimii, HTA, ulcer gastric sau duodenal persoane cu pacemaker, diabet, epilepsie, eczeme, boli ale pielii in zona de tratament, implanturi de metal si plastic, menstruatie, minim 3 luni de la o interventie chirurgicala, cum ar fi cezariana.
 
 
Foto: Hepta.
Tags:
inghet
gheata
grasime
celulita
criolipoliza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Monia
    1. Monia 15.09.2015 17:09

    Pentru a mine a fost super eficienta criolipoliza. Am fost vesnic nemultumita de soldurile prea rotunde mostenite de la bunica mea. M-am documentat mult, sunt destul de multe aparate de genul, unele care ingheata la -3, la -5 si la -8. Normal ca l-am ales pe cel care ingheata la -8, cu cat mai scazuta temperatura, cu atat mai bine. Am facut procedura la clinica Elos din Bucuresti (aleg sa spun numele poate ii ajuta si pe altii sa ia decizia cea buna) si am reusit sa scad circumferina taliei cu 6 cm. Asa ca, recomand! Oriunde ati face, documentati-va mai intai despre aparat!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare