Cu ce poti inlocui untul atunci cand gatesti

Secrete 26.12.2015 Dana Lazar

Prajiturile sunt delicioase si nimeni nu le poate rezista. Din pacate insa efectul lor se vede imediat pe silueta noastra. Si unul din motivele principale este faptul ca sunt pline de unt.

Daca am putea inlocui cu ceva untul si prajiturile sa fie in continuare bune am face un mare pas inainte. Uite care sunt alternativele:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

1. Piure de mere

Este o alegere excelenta daca faci checuri. Piureul de mere este usor de facut: le cureti de coaja, le tai bucati si le lasi sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. La final le pisezi, ca sa ajunga o pasta.

Poti inlocui cu piure de mere jumatate din cantitatea de unt sau chiar intreaga cantitate, daca vrei sa mananci o prajitura cu adevarat sanatoasa.

 

2. Avocado

Jumatate din cantitatea de unt poate sa fie inlocuita de un avocado bine copt si curatat de coaja. Vei obtine o prajitura moale, pufoasa si cu un continut caloric redus.

 

3. Unt vegan

In magazinele naturiste vei gasi tot soiul de varietati de unt vegan - de la unt de arahide pana la unt de cocos. Dar chiar poti merge mai departe si sa iti prepari acasa propriul unt vegan, cu diverse arome, dupa gust. 

 

4. Ulei de canola

Daca in reteta scrie unt topit atunci il poti inlocui cu ulei de canola, care este cunoscut a fi cel mai sanatos ulei pentru gatit existent. Este adevarat ca nu vei obtine prajituri cu mai putine calorii, insa canola are mai putine grasimi saturate si colesterol.

 

5. Iaurt

Poti fara grija sa inlocuiesti jumatate din cantitatea de unt cu o cantitate similara de iaurt. Alege unul normal si nu fara grasimi. Asta va reduce cu mult numarul de calorii si in plus vei beneficia de toate avantajele unei diete cu iaurt.

 

Data viitoare cand voi vedea o reteta care contine doua pachete de unt nu o voi mai da deoparte, voi sti cum trebuie procedat.

 

Sursa foto: hepta.ro

Tags:
prajituri
unt
avocado
piure mere
iaurt
unt vegan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare