Cui i se adreseaza implantul dentar?

Infrumusetare 27.04.2018 dietetik
Fara indoiala, oricine isi doreste un zambet perfect, dar nu toata lumea este inzestrata de natura. Unii ajung sa-si strice dantura tocmai pentru ca nu au avut grija de ea inca din tinerete. Uita sa se spele pe dinti 1-2 seri, periaza agresiv dintii si astfel isi sensibilizeaza gingiile, creste riscul infectiilor si ajung in cativa ani sa-si pierzi dintii. Desigur, conteaza si predispozitia genetica. Cei mai multi dintre noi ajung mult prea tarziu la medicul stomatolog, iar asta este cat se poate de gresit. Ideal este sa ne facem controale regulate la 3-6 luni chiar daca nu sesizam nici o problema anume. Gandeste-te ca un control costa mult mai putin decat daca ai apela la niste servicii complicate dupa ce-ti strici dantura si vrei sa o repari. Cea mai frecventa problema dentara cred ca este pierderea dintilor si multe persoane ajung sa fie complexate si sa refuze sa mai zambeasca. Bine ca s-au inventat implanturile dentare, dar vei afla mai multe despre ele in randurile ce urmeaza!
 

Ce trebuie sa stim despre implanturile dentare?

 

Important este sa nu confundam implanturile dentare cu fatetele dentare. Cele din urma se aplica pe dintii naturali pentru ca au nevoie de suport, iar daca tu ti-ai pierdut cativa dinti sau toata dantura, nu ai de ce sa apelezi la ele. Implantutirle dentare sunt cea mai buna solutie pentru persoanele care si-au pierdut dintii din diverse motive. In prezent, tehnologia permite construirea unor implanturi care sa se semene perfect cu dintii naturali atat ca forma cat si culoare, asa ca cei din jur nu vor observa diferente. Totul va parea natural.
 
Acestea se monteaza in osul maxilarului, deci nu trebuie sa-ti faci probleme cu mestecatul alimentelor. Vei putea manca absolut tot ce-ti doresti pentru ca nu exista riscul sa-ti cada, mai ales ca se fixeaza cu ajutorul unor suruburi fine. Ne-am interesat si se pare ca implanturile prezinta mult mai multe avantaje decat puntile dentare sau protezele conventionale. Cele din urma nu sunt de durata, se misca, exista riscul sa se desprinda si nu te ajuta prea mult la mestecatie, pentru ca se acumuleaza numai resturi prin ele.
 
 
 

Cat costa implanturile dentare?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Da, am vazut ca sunt cele mai recomandate daca ti-ai pierdut unul sau mai multi dinti si realitatea este ca au un pret mult mai avantajos decat puntile clasice. Isi merita chiar si asa fiecare banut, pentru ca te vor tine vreo 25-30 de ani. Desigur, pretul poate sa difere de la un cabinet la altul, conteaza si popularitatea medicului stomatolog, dar si materialul din care sunt confectionate. Orice medic ti le va recomanda pe cele din titaniu pentru ca seamana cel mai bine cu dintii naturali si sunt trainice. Evident costa putin mai mult fata de alte materiale, dar sa stii ca nu exista diferente semnificative intre preturi, asa ca poti beneficia de cele mai bune servicii. Exista si posibilitatea de a le face in rate.
 
 

Cum se monteaza implanturile dentare?

 

In primul rand, se face o consultatie a pacientului, pentru a vedea daca exista rani sau infectii. Daca exista nu iti poti pune implanturile pana nu iti trec cu tratamentul dat de medic. Analizele sunt interpretate cu atentie, pentru a vedea daca pacientului i se potrivesc implanturile si  daca nu are afectiuni care sa nu-i permita aceste servicii. Daca se stabileste ca pacientul este apt pentru implanturi, atunci se vor face analize 3d in computer pentru a se pregati viitoarele implanturi. Se tine cont de marimea maxilarului, dar si de aspectul dintilor dorit de pacient.
 
 
Poate dura cateva luni sa-ti montezi implanturile si asta pentru ca sunt mai multe etape. De asemenea, cu cat ai mai multi dinti de pus cu atat mai mult va dura, dar asa te asiguri ca rezultatul va fi unul bun si de durata. Este foarte important ca implanturile sa fie realizate pentru maxilarul pacientul, pentru ca altfel nu se vor potrivi la montare. Inainte de procedura pacientul este anesteziat, se taie gingia pana se va observa osul maxilarului, dupa care se introduc implanturile. Dupa o saptamana se scot firele de dupa operatie, iar intre timp pacientul trebuie sa aiba grija sa ia zilnic medicamentele prescrise. Dupa 6 luni, pacientul trebuie sa revina pentru continuarea procedurilor. Pacientii spun ca durerea este insesizabila comparativ cu scoaterea unei masele.
 
 

Care sunt contraindicatiile?

 

Sunt rare situatiile in care nu se recomanda. Se pot monta la orice varsta, doar daca pacientul nu sufera de afetiuni precum:
 
  • Diabet
  • Afectiuni cardiace
  • Reumatism
  • Alergii la materialele folosite
  • Femeile gravide si care alapteaza
  • Osteoporoza
  • Daca iti scrasnesti frecvent dintii la stres (bruxism)
 

 

Tags:
implant
implant dentar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare