Cum aranjezi mancarea pe farfurie pentru a fi mai apetisanta
Ultima moda in materie de aranjat mancarea pe farfurii este alegerea unor ingrediente aparent nepotrivite si asezarea lor intr-un mod cat mai estetic. Secretul unui platou apetisant este sa lasi cat mai mult spatiu alb pe farfurie si sa portionezi mancarea in cantitati mici.
Pentru ca o farfurie sa arate cat mai apetisant este important sa folosesti pentru ornat frunze de salata, spanac sau alte verdeturi, sosuri, feliute de legume, icre, crutoane, avocado, seminte, nuci, migdale, bucatele de branza, fructe uscate, fructe de padure, sfecla rosie si chiar flori.
Indiferent de cat de banal e felul de mancare pe care il gatesti, daca il asezi pe farfurie intr-un mod estetic, el va fi perceput de persoana care il consuma, mult mai delicios decat este.
Cum asezi mancarea in farfurie cat mai estetic?
Mai intai pune felul principal, intr-o cantitate mica, apoi incearca sa te gandesti ce alte gusturi merg cu acel fel principal. De exemplu, daca ai o tocanita de cartofi, poti pune pe langa ea, frunze de salata si spanac, feliute de branza si muraturi taiate fin. Daca ai o friptura, poti pune pe farfurie cateva smochine uscate, un sos dulce acrisor si cateva frunze de salata.
Citeste si 40 de idei de ornat salatele de sarbatori.
Mancarurile care se preteaza cel mai bine la aranjat pe farfurii sunt aperitivele, fripturile, orezul si, in general, mancarurile solide. Ciorbele si tocanitele prea apoase trebuie servite in farfurii adanci.
Nu uita: lasa spatiu alb pe farfurie si foloseste ingrediente cat mai colorate.
Iata mai jos cateva idei in care sa aranjezi intr-un mod apetisant mancarea in farfurii:
.jpg)
.jpg)


.jpg)

.jpg)





Citeste si 15 salate frumoase pentru masa de sarbatori.
Sursa foto: pinterest.com