Cum consumi piureul de cartofi fara sa te ingrasi?

Stil culinar 10.01.2018
Un piure pufos este un adevarat deliciu, asa ca poate fi destul de dificil sa-i rezisti. Cel mai popular piure este cel de cartofi, care este nelipsit de pe masa mai ales in perioada postului. Din pacate, pe cat este de satios si gustos pe atat de multe calorii are. Ce este de facut, daca ne place?
 
Intr-adevar, piureul de cartofi este satios, dar trebuie gatit cu mare grija si consumat in portii mici, altfel kilogramele nu vor intarzia sa apara. Un alt dezavantaj al piureului de cartofi este faptul ca este bogat in amidon, care iarasi nu flateaza silueta. Solutia nu este sa scoatem total din alimentatie cartofii, pentru ca au totusi vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului, ci sa invatam sa-i consumam corect.
 
Da-mi voie sa-ti spun ca cel mai sigur si dietetic piure pe care il poti consuma este cel facut in casa, pentru ca poti alege tu ingredientele folosite si marimea portiilor. Daca mergi la restaurant poti ajunge sa consumi piureuri bogate in lapte gras, branza, unt, smantana si chiar ulei si grasime de la carne, pentru a fi si mai consistent. Tot ce-am enumerat pana acum are in jur de 450 de calorii. O buna solutie este sa nu folosesti ingredientele pline de calorii anterior mentionate atunci cand prepari piureul.
 
 

Cum prepari cel mai dietetic piure de cartofi?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

In afara de excluderea anumitor alimente grase, poti adauga alte ingrediente care ar favoriza pierderea kilogramelor si ti-ar permite sa consumi o portie mai mare de piure la o masa. Iata ce trebuie sa faci:
 
 
  • Adauga 1-2 linguri de ulei de masline in locul celui de floarea-soarelui, intrucat contine grasimi sanatoase, care dau rapid senzatia de satietate
  • Adauga in piure bucatele taiate fin de conopida, broccoli, spanac, pastarnac sau telina, dar nu inainte de a le pune la blender; trebuie sa fie si aceste legume ca un piure
  • Pentru a face un piure mai pufos si apos adauga iaurt grecesc fara grasimi sau cu putine grasimi
  • Daca iti place piureul cu lapte alege-l pe cel cu putine grasimi
  • Foloseste ingrediente pe post de arzatori de grasime precum piperul negru, piperul cayenne, curry, turmeric, usturoi negru
  • Amesteca piureul cu salate din verdeturi faramitate marunt precum varza, spanac, sfecla rosie sau morcovi; poti folosi zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline si 1-2 linguri de otet balsamic ca sa fie cat mai dietetic
  • Nu consuma niciodata piure gol, pentru ca ingrasa; combina-l doar cu alimente cu putine calorii si care lucreaza ca un arzator de grasimi
  • Consuma cu jumatate de ora inainte de piure un smoothie de portocale sau apa calduta cu zeama de lamaie si busuioc; te va ajuta sa consumi o portie mica de piure si vei stimula sistemul digestiv
  • Inlocuieste total laptele cu laptele de migdale sau laptele de cocos ( a nu se confunda cu apa de cocos sau uleiul de cocos)
 

Ce alte tipuri de piure mai poti consuma?

 

Cine spune ca piureul se face doar din cartofi? La indemana avem in fiecare anotimp diverse legume si verdeturi pe care le putem pisa si obtine cele mai inedite piureuri. Da, poate seamana putin cu mancarea bebelusilor, dar sunt sanatoase 100% si le poti consuma abuziv. In acest mod iti asiguri doza zilnica de vitamine, minerale, proteine, carbohidrati buni si antioxidanti fara de care organismul nu ar putea functiona corespunzator.
 
 
 
Aceste piureuri nu sunt deloc sofisticate, dar sunt delicioase, iar cu ajutorul lor nici nu vei simti nevoia de a consuma piure de cartofi. Poti alege dintre:
 
  • Piure de usturoi copt
  • Piure de conopida – chiar poate da impresia de piure de cartofi in ceea ce priveste culoarea si consistenta
  • Piure de banane – bananele contin o cantitate mare de potasiu si desi contin un numar mare de calorii pentru un fruct, le poti include periodic in alimentatie; micul dejun este cea mai indicata masa pentru a-l consuma si te va ajuta sa obtii un boost de energie pentru tot restul zilei
  • Piure din telina si pastarnac – poti folosi lapte de migdale
  • Piure din spanac – un piure verde si pufos care ti-ar aduce un aport mare de antioxidanti
  • Piure de morcovi – bogat in beta-caroten
  • Piure de avocado
  • Piure picant cu legume asortate – fara cartofi ( poti folosi mai multe legume preferate); poti adauga condimente ce favorizeaza pierderea kilogramelor precum curry, turmeric si paprika
Tags:
piure
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare