Incepand cu varsta de 40 de ani, mentinerea in forma devine din ce in ce mai grea, iar asta din cauza faptului ca organismul imbatraneste, iar toate procesele incetinesc. Cel mai adesea avem probleme cu grasimea abdominala si incepe sa fie o adevarata problema estetica chiar si in cazul persoanelor tinere. Din ce spun medicii, poti fi chiar si foarte slab, dar totusi sa ai o burta de toata frumusetea. Trebuie sa-ti spun ca poti avea si cateva afectiuni ascunse daca aportul de grasime este destul de mare in aceasta zona. Stiu ca te-ai hotarat poate sa faci o schimbare in viata ta si vrei sa dai jos grasimea abdominala, dar trebuie sa fii realist si sa constientizezi ca nu vei avea rezultate uimitoare intr-o luna de zile daca tii diete care de care mai stricte.
Dupa varsta de 40 de ani ar trebui sa nu mai tinem diete restrictive ca in tinerete pentru ca nu mai face fata corpul ca odinioara. Trebuie sa acceptam faptul ca organismul imbatraneste si ca are alte necesitati. Noi stim cel mai bine ce nevoi avem, ne cunoastem tipul de efort depus zilnic, regimul alimentar si rata metabolica. Insa, daca ani de zile ai consumat numai alimente nesanatoase in combinatii din care rezulta bombe calorice si ai fost o persoana sedentara, cu siguranta vei avea multa treaba. Este necesar sa te inarmezi cu multa rabdare pentru a-ti imbunatati sanatatea, care trebuie sa fie primordiala aspectului fizic.
De ce depunem grasime abdominala in exces?
Sunt multi factori care contribuie la depunerea grasimii in zona abdominala printre care:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
1.Ficatul nu mai poate metaboliza alert caloriile din mancare, astfel ca se depun peste tot in organism, iar un ficat lent inseamna si toxine acumulate in corp.
2.Digestie deficitara in mod constant, care incetineste metabolismul. Este cunoscut faptul ca o digestie alerta previne acumularea unui numar mare de calorii din mancare. As spune ca problema incepe de la sistemul digestiv, pentru ca odata cu o digestie lenta nici tractul intestinal nu va avea activitate. Se vor acumula toxine, reziduri si o cantitate mare de grasime. Multi nu stiu, dar sistemul imunitar se afla chiar in sistemul digestiv, astfel ca nu putem consuma chiar ce alimente ne dorim pentru ca il vom da peste cap. In lipsa unui sistem imunitar puternic este cale libera pentru aparitia inflamatiior in tot corpul si anume la nivelul stomacului, pancreasului, intestinelor si asa mai departe. Te-ai gandit ca o burta mare poate fi si din cauza inflamatiilor din corp?
3.Stresul care stimuleaza productia de cortizol si care face ca grasimile sa se depuna cu precadere in zona abdominala. Nu-ti spun sa elimini stresul pentru ca poate parea imposibil, dar cu siguranta il poti reduce daca iti gasesti zilnic activitati placute, care sa te scoata putin din banalitate si sedentarism.
4.Grasimea viscerala care este poate cea mai periculoasa grasime si asta pentru ca se depune in jurul organelor interne. De regula, se intampla asta cand incepem sa avem prea multa grasime subcutanata.
5.Sedentarismul nu ne stimuleaza ritmul cardiac, astfel ca metabolismul va incetini. Ti-as putea sugera sa faci exercitii fizice, dar trebuie sa stii ca ele nu functioneaza fara exercitii cardio. Poti eventual sa te plimbi mai alert prin parc, sa mergi pe loc in casa sau sa-ti ocupi timpul cu diverse activitati casnice.
6.Consumul de alimente goale in calorii. Sunt acele alimente care nu contin deloc nutrienti pentru a hrani organismul, dar in schimb sunt pline de chimicale si calorii. Acestea sunt cele care trec peste bariera naturala a sistemului digestiv si ne strica si sanatatea si silueta.
Ce poti face daca ai peste 40 de ani?
In primul rand trebuie sa constientizezi ca nu mai esti la prima tinerete incat sa-ti permiti sa pierzi noptile, sa nu faci miscare si sa ai acelasi regim alimentar. Trebuie sa te adaptezi dupa noul organism astfel:
1.Scade numarul de calorii zilnice cam cu 500-800 de calorii. Un metabolism si asa lent nu poate metaboliza un numar prea mare de calorii.
2.Mananca ce vrei, dar sa fie alimente hranitoare. Uita de sucurile carbogazoase, alimentele din faina de grau, alimentele procesate, zaharul rafinat, rontaieli, fast food si alcool.
4.Nu mai tine diete restrictive, ci alege diete sanatoase.
5.Consuma multe lichide.