Cum dai savoare mancarurilor fara sare

Sunt sigura ca ati auzit de dieta DASH, cea mai apreciata dieta in momentul de fata. Si ea se bazeaza pe urmatoarea fraza cheie: fara sare. Dar cum sa mananci fara sare si mancarea sa aiba gust?

Ei bine, despre asta discutam acum:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Conteaza cum gatesti. Incearca sa faci mai des mancare pe gratar. Acesta da un gust caramelizat, foarte bun, mancarii. Incearca si sote in loc de fiert, diferenta de gust este imensa.

2. Foloseste ierburi aromate. La inceput s-ar putea sa te incurci, insa ai atatea bucatarii traditionale din care sa te inspiri incat chiar este momentul sa depasesti folosirea piperului si a sarii ca si condimente.

3. Foloseste lamaie. Cativa stropi de lamaie pot da o savoare deosebita mancarurilor. Si fac restul condimentelor sa aiba un gust si mai deosebit. 

4. Foloseste mai des ceapa verde, praz, arpagic, usturoi. Fie ca le pui raw, fie ca le gatesti impreuna cu celelalte, capacitatea lor de a schimba gustul oricarei mancari este uimitoare.

5. Ghimbir proaspat si hrean utilizati? Cand puneti asa ceva nici nu mai aveti nevoie de sare. Si sunt extrem de usor de obtinut, doar trebuie sa va intre in obisnuinta sa le adaugati in mancare.

6. Pe lume nu exista numai ulei de floarea soarelui. Exista ulei de susan si ulei de nuci, ulei de seminte de struguri, uleiuri cu plante aromatice. Nu gatiti in ele, doar puneti cateva picaturi peste mancare. Asa cum puneti ulei de masline in salate. 

7. Sigur ati vazut la vreo emisiune de gatit ca puteti folosi si bauturile alcoolice favorite in procesul de gatire. Si neaparat sa va ganditi si la posibilitatea de a introduce oteturile aromatice, cum ar fi otetul balsamic.

8. Care sunt cele mai bune sosuri? Cele facute din legume taiate marunt. Este suficient sa ne gandim la sosul salsa ca sa realizam asta. Asa ca data urmatoare adauga sos la mancarurile tale.

9. Pentru a face carne care are un gust deosebit ar trebui sa o marinati inainte. Nici nu realizati ce fragea poate sa devina.

10. Puneti branza. Un pic de branza rasa poate sa schimbe totul, fie ca este vorba despre paste sau despre salate. Incercati insa si cu alte feluri de mancare.

 

Tu la ce trucuri apelezi ca sa dai savoare mancarurilor?

Tags:
sare
arome
gatit
ulei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare